Meram projeleri masaya yatırıldı

Meram projeleri masaya yatırıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2020 ve sonrasındaki Meram projelerini masaya yatırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, gün boyu süren toplantıların ardından Meram Belediye Meclisi toplantısına katılarak projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Altay buradaki konuşmasında  başta metro olmak üzere Meram’ın birbirinden değerli projelerle yepyeni bir çehreye kavuşacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2020 ve sonrasında Meram için hayata geçecek ve programlanan projeleri istişare etmek üzere bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Meram Belediyesi Başkan Yardımcılarının da katıldığı ve gün boyu süren toplantıların ardından Başkan Altay ve Başkan Kavuş, Meram Belediye Meclisi toplantısına katılarak meclis üyelerini projeler hakkında bilgilendirdi.

KAVUŞ; “BİRLİKTEN BEREKET DOĞUYOR. BU HEM ÇALIŞMALARIMIZA HEM SOKAĞA YANSIYOR”

Meclis toplantısı öncesi bir açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hizmetler hakkında Başkan Uğur İbrahim Altay ve çalışma arkadaşlarıyla toplantı yaptıklarını hatırlatarak imar, park bahçeler ve alt yapı konuları başta olmak üzere birçok konuda önemli kararların alındığını belirtti. Merkez belediyeleri olarak güzel, paylaşımcı, birbirlerine destek veren, insani ve teşkilatçılık adına sahip çıkan bir anlayışla güzel bir birliktelik oluşturduklarının altını çizen Başkan Kavuş, “Birlikten, bereket doğuyor. Bu bereketi hem çalışmalarımızda hem de sokaktaki karşılığını vatandaşlarımıza yansımalarını görüyoruz. Sürekli irtibat ve hareket halindeyiz. İyi olan şeyleri birlikte yapmaya çalışıyor, kötü olan şeylerden birlikte uzak duruyoruz. Bu birliktelik ekip arkadaşlarımıza da yansıyor. Böylelikle şehre büyük katkı ve kazanç sağlıyoruz. Bu birlikteliğin bir sonucu olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızla Meram’a kazandırılacak yatırımları ve projeleri masaya yatırdık. Beraber yol arkadaşlığı yaptığımız ve beraber çalıştığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a Meram’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3_1200.jpg

ALTAY; “MERAM, MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK İLÇEMİZ”

Konuşmasına, geçtiğimiz günlerde 28 ilçe ile yatırım toplantısı yaptıklarını hatırlatarak başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçeler yatırım toplantısına da Meram ile başladıklarını ifade etti. Başkan Mustafa Kavuş ile 2020 ve sonrasında Meram için gerçekleştirilecek yatırımların değerlendirmesini yaptıklarını kaydeden Başkan Uğur İbrahim Altay, “Meram marka değeri en yüksek ilçemiz. Yeni projeleri ve eksik işlerin tamamlanması için ilçe belediyemizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehre hizmet etmek herkese nasip olmuyor. Allah, bu misyonu bizlere yükledi. Bunu en iyi şekilde yerine getirmeye el birliği ile gayret gösteriyoruz. Çok iyi bir uyum yakaladık. İşlerimizde istişare ediyor ve daha büyük bir etki oluşturma gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

 

12_1200.jpg

BAŞKAN ALTAY; “METRODAN BANLİYÖYE, TAVUSBABA DÜZENLEMESİNDEN ATEŞBAZ’A, MERAM SON DURAK OTOPARK DÜZENLEMESİNE KADAR BİRÇOK YATIRIMLA MERAM ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANACAK”

Meram’a gerçekleştirilecek projeler hakkında da Meram Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Meram için önümüzdeki dönemin en önemli yatırımı metro olacak. 21.1 km’lik metro Konya tarihinin en büyük yatırımı. Yatırımın büyüklüğü bedelinden kaynaklanmıyor. Konya artık metrosu olan şehirler statüsüne girecek. Bu sebeple bu şehir için metro bir milat. Bunun Konya’ya en iyi şekilde anlatılması gerek. Ulaşımdan, kentsel dönüşüme, ekonomisinden istihdamına kadar birçok noktada yarar sağlayacak. Hızlı bir dönüşüm kazandıracak. Öte yandan şehir ve ulaşım için bir başka projeye daha imza attık. Konya Banliyösü devlet yatırım programına girdi ve 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 17.4 km’lik şu anki tren garından organize sanayiye kadar 13 durakla gitmesi planlanan proje daha sonra Kaşınhanı ve Çumraya kadar gidecek. Yatırım bedeli düşük ama metro kadar önemli bir proje. Sanayilerimiz toplu ulaşıma kavuşacak bu proje ile. Meram son durakta gerçekleştirilecek otopark projesi, Tavusbaba’da gerçekleştirilecek düzenleme, Ateşbaz Türbesi çevresinde yemek kültürümüzü yaşatmak amacıyla uygulayacağımız proje ile Meram önemli yatırımlar kazanacak.”

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Meram yatırımları hakkında Meclis Üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Meram Belediye Meclisi, Mustafa Kavuş’un başkanlığında 2020’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

5_1200.jpg

 

Kaynak:HABER MERKEZİ