Meram öğretmenleri buluşturdu

Meram öğretmenleri buluşturdu

Meram Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir program düzenledi.

Düzenlenen yemekli programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, şube müdürleri, başkan yardımcıları ve Meram ilçesindeki emekli öğretmenler katıldı.
“ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN MİMARIDIR”
Yemekten önce bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, anlamlı bir günde emekli öğretmenlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bizim öğrencilik yıllarımızda Konya şartlarında kız çocuklarının okuması pek sıcak karşılanmazdı. İlkokul öğretmenimin, özellikle ortaokula devam etmem konusunda aileme çok büyük bir etkisi olmuştu. Onun ısrarıyla eğitim hayatım devam etti. Şu anki noktaya gelmemde de en büyük etken öğretmenlerimdir. Eğitimci bir aileden geliyorum; eşim, annem ve kardeşim öğretmendir. Dolayısıyla eğitimci bir ailedeki zorlukları gayet iyi biliyorum. Bugüne kadar toplum olarak öğretmenlerimizin kıymetini layıkıyla bilemedik ama son yıllarda gerek okullardaki fiziki şartların iyileştirilmesi ve gerekse maddi imkânlar konusunda çok ciddi ilerlemeler kaydedildi" dedi. Öğretmenlerin yaptığı işin önemine dikkat çeken Başkan Toru, "Bizler yerel yönetimler olarak şehrin inşası için uğraşıyoruz. Ama sizin yaptığınız iş çok daha mühimdir. Çünkü bizler taşla, toprakla, betonla, ağaçla uğraşıyoruz ama sizler insan yetiştirmeyle, toplumun geleceğiyle ilgili olarak inşa faaliyetinin içindesiniz. Sizler toplumun mimarlarısınız. Öğretmenlerimize ne kadar şükran duysak, ne kadar hürmet etsek azdır. Bugün düzenlediğimiz bu programda topluma hizmet etmiş emekli öğretmenlerimizi bir araya getirmek istedik. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
“İNSAN İNŞA EDİYORUZ”
Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban da, "Bizler insanı inşa eden bir görev üstlenmiş durumdayız. İnsanı inşa ettiğimiz zaman zaten diğer her şey inşa olmuş olacaktır. Bunun bilincinde olan eğitimciler olarak sizler yüzlerce öğrenci yetiştirdiniz. Emin olun ki sizin öğrenci yetiştirdiğiniz dönemle bugün arasında çok ciddi fark var. Bugüne gelmemizde sizlerin emekleri çok büyüktür. Sizlerin yetiştirdiği öğrenciler Türkiye'de bugün pek çok alanda hizmet veriyor. Yaptığımız iş çok önemli. İnsanlar gözleriyle bakmaya bile kıyamadıkları evlatlarını bizlere teslim ediyorlar" diye konuştu. Konuşmalardan sonra Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Atatürk Kız Lisesi'nde okuduğu dönemdeki öğretmenleri Ahmet Demirbaş, Necati Oral ve Muhsine Börü'ye günün anısına çiçek takdim etti.