Meram Kadın Meclisi’nden “Sağlıklı Beslenme” semineri

Meram Kadın Meclisi’nden “Sağlıklı Beslenme” semineri

Meram Kadın Meclisi tarafından ‘365 Gün Sağlıklı Beslenme’ konulu seminer düzenlendi. İnsan hayatının her döneminde sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapılan programda ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ile ilgili de ipuçları verildi.

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde Meram Kadın Meclisi tarafından Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen “365 Gün Sağlıklı Beslenme” adlı programa Diyetisyen Ayşe Duran konuşmacı olarak katıldı.

“SORUMLULUĞUMUZ YALNIZ KADINLAR DEĞİL”

Programın başında konuşma yapan Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, insan hayatını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmek için beslenmenin ne kadar önemli olduğunun artık herkes tarafından kabul edildiğini belirterek, “Meram Kadın Meclisi olarak sorumluluğumuz yalnız kadınlar değildir; toplumu ayakta tutan tüm ailedir. Aile her alanda sağlıklı olursa toplum da sağlıklı olur. Geçtiğimiz günlerde iletişimle ilgili eğitim seminerimiz oldu. Bugün de sağlıkla ilgili ilk eğitimimizi yapıyoruz. Her alanda eğitim programlarımız devam edecek” dedi.

“SAĞLIKLI BESLENME HAYATIMIZDA ÖNEMLİ YERE SAHİP”

Sağlıklı beslenmenin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Diyetisyen Ayşe Duran, “Sağlığımızı belirleyen birçok etken bulunmaktadır. Yaşam tarzımız bu etkenler içinde önemli bir yere sahiptir. Yaşam tarzımızın en önemli ögesi de beslenmedir. Sağlıklı beslenen bir kişi kendisini her zaman daha rahat ve dinç hisseder. Bu kişilerin hastalıklara yakalanma olasılığı da daha düşük olur, hastalandıklarında ise iyileşmeleri daha hızlı olur. Sağlıksız beslenen kişiler ise daha çabuk hastalıklara yakalanır. Beslenme konusunun insanın psikolojik ve ruhsal yapısında da etkili olduğu bilinmektedir. İstatiksel verilere göre tüm dünya genelinde sağlıksız ve dengesiz beslenmeden kaynaklanan ölüm oranları yüzde 40 düzeylerine çıkmıştır” diye konuştu.

RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME

Ramazanda sağlıklı beslenmenin önemine de dikkat çeken Duran, “İftarda öncelikle hafif bir şeyler atıştırmak ve daha sonrasında ana yemeğe geçmek daha mantıklı olur. Ramazanda susuzluğu artıracak besinlerden uzak durmak gerekir. Bu ayda açken spor yapmayı kesinlikle önermiyoruz. Patates, pastırma, simit, pirinç, börek gibi besinlerden uzak durmalıyız. Sahurda ise 3 protein öneriyoruz. Bunlardan en önemlisi yumurta. Peynir, süt ya da yoğurdu da protein kaynağı olarak tercih edebilirsiniz. Sahurda meyve tüketimini de tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, günün anısına Diyetisyen Ayşe Duran’da çiçek ve plaket takdim etti.Haber Merkezi