Meram İlçe Eğitim’den gururlandıran başarı

Meram İlçe Eğitim’den gururlandıran başarı

Uluslararası OHSAS-TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Meram Çomaklı İlkokulu ile Meram Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu gerekli çalışmaları yaparak belgeyi aldılar.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018 yılında uygulamaya koyduğu kurumlarındaki İş Sağlığı ve Güvenliğinin Eğitime Entegrasyonu Protokolünün sonucunda uluslararası OHSAS-TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almaya kazanan Türkiye genelinden sadece 37 kurum ve Konya’dan da Meram Çomaklı İlkokulu ile yine Meram Vali Necati çetinkaya Ortaokulu gerekli çalışmaları yaparak belgeyi aldılar.  Mille Eğitim Bakanlığı tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliğinin Eğitime Entegrasyonu Protokolü" imza töreni Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı salonunda düzenlendi. Protokol kapsamında, Yönetim Sistemi Belgelendirme Denetimleri sonucu MEB’e bağlı Türkiye geneli 37 okul/kurum OHSAS-TS 18001 İş Sağlığı  ve  Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almaya hak kazandı. Konya’da ise bu sertifika sadece Meram Çomaklı İlkokulu ve Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu’na layık görüldü. Okullara, sertifikaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verildi.

KABAN’DAN TEŞEKKÜR

Çalışmaların önemine değinen Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban "İlçemizde eğitimin sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için bütün kurumlarımızla çalışmaktayız.  Eğitimin kalitesini yükseltmek için yaptığımız çalışmanın sonucunda böyle bir başarı gelmiştir.  Bu konuda bize her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder Gürsoy Bey'e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Dündar Polatcan Bey'e İl Milli Eğitim İSG uzmanı Aygül Ayhan'a Çomaklı İlkokulu Müdürümüz Abdurrahman Erol'a Vali Necati Çetinkaya Okul Müdürümüz İsmail Uygun'a ve ilçemiz İSG Uzmanı Güler Yıldırım'a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.  2019 yılında da bu alanda 10 okulumuz çalışmalarını sürdürmekte inşallah bir sonraki ödül töreninde de 10 okulumuzda bu törene katılıp belgelerini alacağını umuyorum. Meram Milli Eğitim olarak eğitim adına Türkiye'de Öncü olmaya devam edeceğiz" dedi.