Meram Gençlik Meclisi’nden ‘kalp’ duyarlılığı

Meram Gençlik Meclisi’nden ‘kalp’ duyarlılığı

Meram İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Meram Gençlik Meclisi 29 Eylül Dünya Kalp Günü çerçevesinde vatandaşların tansiyonlarını ölçerek, kalp sağlığının önemine dikkat çekti.

 

Daha önce gerçekleştirdiği farklı projelere yenisini ekleyen Meram Gençlik Meclisi üyeleri, 29 Eylül Dünya Kalp Günü kapsamında vatandaşların tansiyonunu ölçtü. Meram Gençlik Meclisi üyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan doktor adayları Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda personelin ve vatandaşların tansiyonlarını kontrol etti. Kalp sağlığı hakkında bilgi veren genç öğrenciler, kalp hastalığı sorunu yaşamamak adına tansiyona dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

“Kalp krizinin tetikçisi tansiyon”

29 Eylül Dünya Kalp Günü’ne dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini belirten Meram Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkaya, “Meram Gençlik Meclisi Sağlık ve Spor Komisyonu olarak tansiyonun sadece yaşlılarda değil gençlerde de olabileceğini Meram Belediyesi personeline ve işlem yapmak üzere gelen vatandaşlarımıza hatırlattık. “Kalp krizinden oluşan ölümlerin yüzde 80’i tansiyondan oluştuğundan dolayı kalbimize iyi bakalım, tansiyon hastası olmayalım.” şeklinde verdiğimiz bilgilerle vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalıştık. Meram Gençlik Meclisi olarak farklı projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye hizmet binasında işlemlerini gerçekleştirmek üzere bulunan vatandaşlar ise Meram Gençlik Meclisi üyelerini duyarlılığından dolayı tebrik ederek teşekkür etti.