Meram Gençlik Meclisi’nden “Ahlâk” konferansı

Meram Gençlik Meclisi’nden “Ahlâk” konferansı

Meram Gençlik Meclisi tarafından “Yeni Türkiye İçin Çocuklara ve Ailelere Ahlak Dinamizmi” isimli konferans düzenlendi.

 

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen konferansa Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, gençlik meclisi üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“EFENDİMİZİN AHLÂKINI ÖRNEK TEŞKİL ETMELİYİZ”

Konferanstan önce konuşma yapan Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, “Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Yeni Türkiye’yi inşa ederken, üzerimize düşen sorumluluğu, biz gençler olarak yerine getirmeye hazırız. Bu düsturu şiar edinerek, kutlu yolda çalışmalarımız devam edecek. Geleceği güven ile inşa eden nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Geçmişimizi, Yeni Türkiye için temel kabul eden ve geleceğin mirasçıları gençler olarak, ahlâkların en güzeli olan Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin güzel ahlâkını gençlerimize ve çocuklarımıza örnek teşkil edebilmek için seferberliğimizi sürdürüyoruz” dedi. 

“AHLÂKI BİZDEN ÖĞRENİP BİZE SATTILAR”

“Yeni Türkiye İçin Çocuklara ve Ailelere Ahlak Dinamizmi” isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Aile Danışmanı ve Sosyolog Zehra Betül Salur, “Biz ne zaman dini kültür olarak yaşamaya başladık akabinde ahlâk da bizim için bir bilgi haline geldi. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerindeki ahlâk kuramlarında 2000’li yıllara kadar hep Batılı sosyal bilimciler örnek alındı. Hristiyanlara göre insan doğuştan günahkârdır. Böyle düşünen insanların oluşturduğu ahlâk kuramı bizim ülkemizde okutulduğu zaman ne olabilir ki? Ahlâkı bizden öğrenip bize satan Avrupa’dır” diye konuştu.

Ahlâk ile etik kelimelerinin aynı anlamı taşımadığına dikkat çeken Salur, “Etik kelime olarak erdem, iyi ile kötüyü ayıran vb. gibi anlamlara gelir.  Ama ahlâkın kelime anlamı ise halk olmaktan yani yaratılmaktan geliyor. İkisinin arasında çok büyük farklar var. Etik dediğimiz şey denizin köpüğü; ahlâk ise derya” ifadelerini kullandı.

Ahlâk gelişiminin 0 – 12 yaş arası kazanıldığını, 12 – 18 yaşta staj yaptığını ve 18-28 arasında süpervizyonunu tamamlayarak devam ettiğini anlatan Salur, “Ahlâk gelişimi devam eder, ilerler ama gerileye de bilir. Gelişim kazanma yaşı 0 – 12 arasıdır” dedi. 

Aile Danışmanı ve Sosyolog Zehra Betül Salur, çocuğun ahlâk gelişimi sürecinde ailelere düşen görevlerini maddeler halinde anlattı. Salur, gıda maddelerinin de ahlâk üzerinde önemli etkisi olduğuna dikkat çekti.

Seminerden sonra Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gür, günün anısına Salur’da plaket hediye etti. 

meram-genclik-meclisi’nden-“ahlâk”-konferansi-(3).jpg

meram-genclik-meclisi’nden-“ahlâk”-konferansi-(6).jpg