Meram Belediyesin’den kurbanlık pazarına sıkı denetim

Meram Belediyesin’den kurbanlık pazarına sıkı denetim

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meram İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından Meram'daki kurbanlık satış merkezlerinde denetim yapıldı

Yapılan denetimlerde; satış amacıyla getirilen hayvanların genel sağlık durumları, sığırların pasaportları ve kulak küpeleri ile koyun ve keçilere ait nakil belgeleri kontrol edildi.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlarla ilgili, “Vatandaşlarımıza kurbanlık hayvan alırken; kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe ya da yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış ve yaşları kurban olmaya uygun olmayan (sığırlarda 2 yaşı geçmiş olan), tüyleri karışık olan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan ve kurbanlık vasfını taşımayan hayvanların satın alınmamaları tavsiye ediyoruz. Hayvan sahipleri tarafından zaman zaman hayvanlarını kaçırdıkları ihbarı geliyor. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce kaçan hayvanları yakalamak için, hayvan yakalama ekibi kurulmuştur. Bu ekip kaçan hayvanların yakalanmasına yardımcı olmaktadır” denildi.