Meram Belediyesi’nden Hatunsaray’da iftar yemeği

Meram Belediyesi’nden Hatunsaray’da iftar yemeği

Meram Belediyesi tarafından ilçeye yeni bağlanan Hatunsaray Mahallesi’nde iftar yemeği verildi

Diğer mahallelerde uygulanan çocuklar için eğlenceli etkinlikler, katil devlet İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sebebiyle Hatunsaray’da yapılmadı.

Hatunsaray Mahallesi’nde verilen iftar yemeğine meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, AK Parti Meram İlçe Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeği öncesinde Meram Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Aladağ, konuşma yaptı. İftar yemeği davetine icabet eden vatandaşlara Meram Belediye Başkanı Fatma Toru adına teşekkür eden İbrahim Aladağ, “Programımız iftardan önce ve sonra olmak üzere iki kısımdan oluşmaktaydı. Programda eğlenceli etkinlikler ve tiyatro gösterileri vardı. Ama İsrail’in mazlum Filistin halkına terör estirdiğinden dolayı programı ağırlaştırdık. Bu günler Kadir Gecesi’nin de olduğu Ramazan’ın son on günü. Bu günlerde yapılan dualar çok makbuldür. İdrak edeceğimiz  ‘Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde, çok dua edelim. Ümit ediyoruz ki bu günlerde yapılan dualar geri çevrilmeyecektir. Günlerdir yapılan zulmü seyrediyoruz. Kelimelerin, sözün bittiği yerdeyiz. Allah, nasıl asırlar önce Ebrehe ve ordusunu Mescid-i Haram’da Kabe’yi yıkmaya giderken, Ebabil Kuşları ile helak ettiyse, bugün Mescid-i Aksa’nın altını tünelle oyarak, oradaki mazlum Filistin halkını katlederek, şehit eden İslam düşmanlarını da aynı şekilde katletsin inşallah” dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

İftar yemeğine katılan vatandaşlara Konya pilavı ikram edildi.