“Meram bağlarına yakışır bir bina olmuş”

“Meram bağlarına yakışır bir bina olmuş”

Konya’da 2 milyar TL değerindeki tesislerin toplu açılış ve temelini atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meram Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selçuklu mimarisinde yapılan ve Meram bağlarına yakışan belediye hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış töreninden sonra Meram Belediyesi’ne vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında geldi.

MERAM BAĞLARINA YAKIŞMIŞ

Belediye önünde toplanan yoğun kalabalığa hitap eden Erdoğan, “Meram ilçemizde Meram bağlarına yakışan bir belediye hizmet binasının, böyle Selçuklu mimarisiyle, 25 bin metrekare kapalı alana sahip olmak suretiyle bundan sonra tüm Meram yaşayanlarına, Meram sakinlerine inanıyorum ki Meram Belediyemiz, her türlü hizmeti burada çok daha başarılı bir şekilde verecektir. Toplu açılış töreninde belediye binamızın kurdelesini topluca kesmiş olduğumuz için burada tekrar böyle bir işlem yapmayacağız. Ancak biz de size topluca hayırlı olsun diyeceğiz.  Başta belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimiz, tüm belediye çalışanları, yüklenici firmanın yetkilileri, mimarından mühendisine, işçisine kadar hepsine kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye hizmet binasına girişinde Ankara’dan gelen öğrenci topluluğu tarafından şiirler ve şarkılarla karşılandı.

Daha sonra belediye başkanlık makamına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye hizmetleriyle ilgili sunumu arz etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meram Belediyesi ‘Anı Defteri’ne ise şunları yazdı:

“Toplu açılış töreni vesilesiyle geldiğim Konya’da tarihi, yeşil dokusu, tabii güzellikleriyle göz dolduran Meram Belediyemizi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Misafirperverlikleri için Belediye Başkanımıza ve ekine teşekkür ediyor, onların şahsında tüm Meramlı kardeşlerimi selamlıyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meram Belediyesi ziyaret programına

64. Hükümetin Başbakanı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Konya ve Karaman Milletvekilleri, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çok sayıda protokol üyesi, AK Parti İlçe ve İlçe Teşkilat Yöneticileriyle binlerce vatandaş katıldı.