Meral Okay ölümünün 6. yılında Yenimahalle'de anıldı

Meral Okay ölümünün 6. yılında Yenimahalle'de anıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay'ın ölümünün 6. yılı nedeniyle anma programı yapıldı.Yenimahalle...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay'ın ölümünün 6. yılı nedeniyle anma programı yapıldı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Nisan 2012'de hayatını kaybeden Okay'ı anmak için Meral Okay Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Meral Okay'ın babası Ata Katı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma programında Okay için mevlit okutuldu.

Yaşar, yaptığı konuşmada, Okay'ın ülkesini seven, başarılı bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ülkelerin gelişmişlik ve medeniyet seviyeleri sadece ekonomik güçleri, stratejik konumları, yeraltı, yerüstü kaynakları ile ölçülmez. Kültürle, sanatla ölçülür, sanatçıya verilen değerle ölçülür. Meral Okay, çok iyi bir senarist, oyuncu ve söz yazarıydı. Ülkesini seven, başarılı bir sanatçıydı. Ancak takdiri ilahi, aramızdan ayrıldı. Bugün aramızdan ayrılışının 6'ncı yılı. Onu unutmayacağız. Ayrıca Yenimahalle'de bu kültür merkezi dışında bir de Meral Okay Parkımız var, orada da Okay'ın ismi hep yaşayacak."

- "Kızımı çok özledim"

Baba Ata Katı ise konuşmasında kızına olan özlemini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Kızımı çok özledim. Ama sizlerle bir arada olmak acımı hafifletiyor. Eminim ki kızım bizi görüyor. Bugün aramızda başarılarıyla tüm Türkiye'ye örnek olmuş Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar var. Kendisine huzurlarınızda desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Okay'ın ailesini, aile yakınları ve Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Abidin Ünal da yalnız bırakmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :