Meral Akşener'in iftarında skandal

Meral Akşener'in iftarında skandal

MHP'lilerle iftar yemeğinde buluşan Meral Akşener partililere Grup Yorum şarkısı dinletti.MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP'lilerle iftar yemeğinde buluştu. Akşener, MHP'lilere Grup Yorum şarkısı dinletti kimse anlamadı.

MHP genel başkan adayı Meral Akşener, “Ver yesin, ört uyusun muhalefeti bitti. 19 Haziran’da bir şey değişecek, çok şey değişecek” diyerek, iddialı konuştu.

GRUP YORUM ŞARKISI DİNLETİLDİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yemekte, organizasyon firması tarafından Grup Yorum’un “Bir görüş kabininde” adlı şarkısının giriş bölümü “enstrümantal” olarak çalındı. Dini müziklerin arasında yer verilen şarkının Grup Yorum’a ait olduğunu gazeteciler dışında fark eden olmadı.

Akşener, ATO Congresium’da Ankaralı MHP’lilerle düzenlediği iftar yemeğinde, tam 6 aydır demokratik bir hakkı kullanmak üzere uğraştıklarını ve 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin 40 milletvekilini kaybettiğini anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Genel merkez yöneticilerinin üst kurul delegelerini arayarak, “19 Haziran’daki kurultaya gitmeyin. 10 Temmuz’daki seçimli kongreye gelin” diye arayarak, “baskı yaptığını” iddia eden Akşener, 19 Haziran’da gerçekleştirilecek kurultayın “meşru ve hukuki olduğunu” söyledi.

"VER YESİN, ÖRT UYUSUN YOK"

İktidardakilerin daha önce “Ülkücüler Fatiha bilmez. Kandan beslenirler” şeklindeki sözlerini anımsatan ve “önüne geleni dövdükleri için ülkücüleri sokaktan çeken Genel Başkan’ın bazıları tarafından alkışlandığını” söyleyen Akşener, bu tanımlamaların hepsinin “bir hakaret olduğunu” belirtti. Akşener, “Başbakan Akşener” sloganları sonrasında da ülkücülere dönerek, “ Ver yesin, ört uyusun anlayışındaki muhalefet dönemini sona erdireceğiz. MHP iktidarını engellemeyecekler” dedi.