Memurun denetim sırasında saldırıya uğraması

Memurun denetim sırasında saldırıya uğraması

TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Kaya:- "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü adına görev yapan arkadaşımız, Rumeli Feneri'nde bulunan balıkçı barınağında, denetim esnasında, balıkçı teknesi sahibi tarafından insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Beyin kana

İSTANBUL (AA) - Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyeleri, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Mehmet Özdinar'ın denetim sırasında saldırıya uğramasını kınadı.

Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında uğradığı saldırı sonucu beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımdaki tedavisi süren Özdinar'ın ailesi, çalışma arkadaşları ve TOÇ BİR-SEN üyeleri, saldırıya tepki göstermek için Kadıköy'deki İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, yaptığı açıklamada, tarım çalışanlarının, insanların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişebilmesi ve bunun sürdürülebilmesi adına çalıştığını söyledi.

Diğer görevliler gibi su ürünleri mühendislerinin de kurum içinde ve dışında yoğun şekilde çalıştığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"6 Ekim Perşembe günü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü adına görev yapan arkadaşımız su ürünleri mühendisi Mehmet Özdinar, Sarıyer ilçesi Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında görevi başındayken, denetim esnasında balıkçı teknesi sahibi tarafından insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Bu esnada beyin kanaması geçiren arkadaşımız Şişli Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştır. Arkadaşımız, geçirmiş olduğu beyin ameliyatı neticesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Yapılan bu fevkalade çirkin, iğrenç ve nezaket dışı saldırıyı TOÇ BİR-SEN ailesi olarak nefretle kınıyoruz."

Kaya, Özdinar'ın her türlü hakkını hukuki yollarla arayacaklarını, sorumluların gerekli cezaya çarptırılacağını ifade etti.

Basın açıklamasına katılanlar daha sonra Özdinar'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :