Memur Sen'den destek açıklaması

Memur Sen'den destek açıklaması

Karlıer:"7 Haziran'da gerçekleşecek seçimde, 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla Çözüm Süreci, yeni anayasa, ve yeniden büyük Türkiye gerçekleştirmeyi önceleyenleri önemseyeceğiz"

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazıf Karlıer, "7 Haziran'da gerçekleşecek seçimde, 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla Çözüm Süreci, yeni anayasa, ve yeniden büyük Türkiye gerçekleştirmeyi  önceleyenleri önemseyeceğiz" dedi.

Karlıer, Konya Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni anayasayı yeniden büyük Türkiye'nin yol haritası olarak gördüklerini söyledi.

Sivil, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa konusunda kararlı olacaklarını ifade eden Karlıer, seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete 'evet' dediklerini bildirdi.

Karlıer, siyasi ve ekonomik istikrarın devletlerin güçlerini artırması konusunda parametre olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletimizin yeniden büyük Türkiye'yi inşa ve adil bir dünya hedefleriyle yeni ufuklara yol alacağını biliyoruz. İstikrar sürecinin devam etmesinden yanayız. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın makus talih olarak pazarlandığı, özgürlüklerin risk olarak algılandığı, ötekileştirmenin zirve yaptığı Türkiye fotoğrafının mazide kalmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 7 Haziran'da gerçekleşecek seçimde, 'önce insan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil siyasi irade' anlayışıyla Çözüm Süreci, yeni anayasa, ve yeniden büyük Türkiye gerçekleştirmeyi  önceleyenleri önemseyeceğiz."