Memur-Sen'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Memur-Sen'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Bayırbucaklı kardeşlerimize destek vereceğimizi deklare ediyorum. Başkanlarım ve teşkilatlarımla istişare toplantısı yapıp kardeşlerimizin yarasını sarmak, dertlerine ortak olmak için ne gerekiyorsa yapacağız"- Suriye Tür

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bayırbucaklı kardeşlerimize destek vereceğimizi deklare ediyorum. Başkanlarım ve teşkilatlarımla istişare toplantısı yapıp kardeşlerimizin yarasını sarmak, dertlerine ortak olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezinde, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Son 5 yıldır sistematik şekilde Suriye'de zulüm yaşandığını belirten Yalçın, bu zulme karşı BM'nin etkisiz ve İslam ülkelerinin de sessiz kaldığını ifade etti.

Yalçın, yaklaşık bir aydır Bayırbucak'ın Rusya tarafından kuşatma altına alındığını vurgulayarak, "Bayırbucak'a karadan, havadan, denizden ağır saldırılar yapılmaktadır. Zalim Esed ile Rusya, kardeşlerimizi hedef almaktadır. Bu duruma sessiz kalmak vicdansızlık ve sorumsuzluktur. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar onların haklı taleplerini haykıracağız, özgür bir Suriye için direneceğiz" diye konuştu.

DAEŞ'i, "Batı projesi" ve "İslamofobi senaryosu" gördüklerine dikkati çeken Yalçın, DAEŞ'in terör örgütü olduğunu, farklı dinleri, kültürleri, medeniyetleri yok ettiğini, yok edemediklerini de ötekileştirdiğini söyledi.

Yalçın, DAEŞ bahanesiyle Bayırbucak'ı hedef alan Rusya'yı kınayarak, "Rusya, DAEŞ'i değil, sivil vatandaşları hedef alıyor. Rusya, DAEŞ'i değil, özgür bir Suriye için mücadele edenleri vuruyor. DAEŞ'in kanlı eylemleri bahane edilerek, sınırımızda derin operasyon girişiminde bulunan küresel güçlerin emellerini de çok iyi biliyoruz. İran'ı da uyarıyoruz. Müslüman ülke İran'ın tarafı, zalim Esed ve bölgede kirli emelleri bulunan emperyalistler olmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Memur-Sen'in merhamet hareketi olduğuna işaret eden Yalçın, "Bu ilke doğrultusunda Bayırbucaklı kardeşlerimize destek vereceğimizi deklare ediyorum. Başkanlarım ve teşkilatlarımla istişare toplantısı yapıp, kardeşlerimizin yarasını sarmak, dertlerine ortak olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

 - "Türkiye, Türkmendağı'nın sesini duydu"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da Türkmendağı'na ölüm yağdırıldığını ama ne pahasına olursa olsun topraklarını koruyacaklarını söyledi.

Bunun bir istiklal mücadelesi olduğunu vurgulayan Mustafa, Türkmendağı'nın ikinci Srebrenista olmayacağını ifade etti.

"Son nefesimize kadar Bayırbucak'ı da Halep'i de gücümüz yettiğince bütün Türkmen topraklarını koruyacağız" diyen Mustafa, şunları kaydetti:

"Evet, çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan şer ittifakına karşı direnirken bir yandan da asırlık hasretimizin dindiğini görmek umudumuza umut katıyor. Türkiye, topyekun şekilde Suriye Türkmenlerinin, Türkmendağı'nın sesini duydu."

Mustafa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla yanlarında olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, Türkiye'nin Türkmenlere yönelik atmasını istedikleri resmi adım olup olmadığını sorması üzerine Mustafa, "Türkmen mücadelesinde 5 yıldır Suriye'deki Türkmenler ayakta duruyorsa ve orada mücadele veriyorsa şüphesiz ki bizim müttefikimiz yoktur. Suriye Türkmen Meclisi olarak yabancı ülkelerle bir ittifak kurmayız, bizim bir ana vatanımız vardır. Düşmanımız çok, dostumuz 'yok' denecek kadar az ancak arkamızda koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var" diye konuştu. 

Halep'teki mücadeleye de değinen Mustafa, davalarına inandıklarını, bin yıldır yaşadıkları topraklardan atılmak istemediklerini ifade etti.  

AA

Kaynak:Haber Kaynağı