Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

"Söylem değil, eylem sendikacılığı yapıyoruz. Bugün Eğitim-Bir-Sen sadece ücret sendikacılığı yapan sendika değil, hizmet sendikacılığını yeniden tanımlayan, sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp akademik hizmet sendikacılığını yeniden anlamlandıran bir

ANTALYA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Söylem değil, eylem sendikacılığı yapıyoruz. Bugün Eğitim-Bir-Sen sadece ücret sendikacılığı yapan sendika değil, hizmet sendikacılığını yeniden tanımlayan, sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp akademik hizmet sendikacılığını yeniden anlamlandıran bir sendikadır" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen'in bu yıl ikincisini düzenlediği "örgütlenme" temalı Kısa Film Yarışması kapsamında, dereceye giren filmlerin gösterimi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde yapıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, burada yaptığı konuşmada, bugün herkesin özgürce, kardeşçe ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinin mücadelesini verdiklerini belirterek, bu mücadeleyi sadece Türkiye için değil tüm dünya insanları için talep ettiklerini ifade etti.

Yalçın, "Söylem değil, eylem sendikacılığı yapıyoruz. Bugün Eğitim-Bir-Sen sadece ücret sendikacılığı yapan sendika değil, hizmet sendikacılığını yeniden tanımlayan sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp akademik hizmet sendikacılığı yeniden anlamlandıran bir sendikadır. O yüzden çalışmalarımız hem kazanım üretmeye hem sosyal kültürel çalışmalarla ülkenin değişimine, dönüşmesine kültürel alanına katkı sunmaya yöneliktir. Kültür olarak çalışmalarımız, yayın olarak çalışmalarımız, eğitim çalışmalarımız olmak üzere çok çeşitli alanlarda güçlü hizmetlere imza atıyoruz" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak başlattıkları kısa film yarışmasının da önemine değinen Yalçın, "Bu yıl ikincisini yapıyoruz. Geçen yıl öğretmen temalı kısa film yarışma düzenlediğimizde çok ciddi katılım oldu, yoğun ilgi gördü ve bu bizi teşvik etti. Genç yeteneklerimizin keşfedilebilmesi için bu yıl da ikincisini düzenledik. Ülkenin her tarafından katılım oldu, 100 den fazla film geldi. Önümüzdeki yılda yarışmamızı uluslararası alana dönüşmeye yönelik çalışmamız var" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan da rahmetli Mehmet Akif İnan'ın bu tabloyu görmesini istediğini belirterek, "Memur-Sen'in bir ailenin kardeşleri, yol arkadaşı olarak görüyoruz. Eğitim-Bir-Sen'in ve Memur Sen'in başarısını HAK-İŞ'in başarısı olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu ise bu camianın siyasi partilerin ve sendikaların kuruluşunun bir geçmişi olduğunu belirterek, merhum Necmettin Erbakan ile Mehmet Akif İnan'a bu hareketin kurulmasında büyük emek verdiklerini anımsattı.

Konuşmaların ardından kısa film yarışmasında dereceye giren filmlerin yönetmenlerine plaket ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :