Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

"Bu kardeşlerimizin (engelli) işe kavuşması sadece maddi bir ücrete kavuşma değil, manevi bir motivasyona ulaşmayı içeriyor"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, engellilerin işe girmesinin maddi anlamının yanında manevi motivasyonu da bulunduğunu söyledi. 

Memur-Sen tarafından Gençlik Parkı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" programı düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Gündoğdu, Soma'da maden ocağında çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Gündoğdu, "İnşallah mahsur kalan kardeşlerimizin tamamı sağsalim ailelerine kavuşur" dedi.

Engelliler için engellerin kaldırılması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, engelli vatandaşların yaşadığı sorunların üzerinde durdu.

Gündoğdu, "58 bin kadro var, 35 bini doldu diyor başkan. 23 bin kadro boş. En az 50 bin de engelli kardeşimiz iş bekliyor. En geç temmuzda, tamamını, Başbakanımızla ben de paylaşayım. Bu kardeşlerimizin işe kavuşması sadece maddi bir ücrete kavuşma değil, manevi bir motivasyona ulaşmayı içeriyor" diye konuştu.

- Engelli istihdamı

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da engelli bireyleri yetiştiren ailelerin yaşadığı zorluklara değinerek, engelli istihdamı hakkında bilgi verdi.

Engelli memur adayları için yapılan merkezi sınavın önemine değinen Kumbuzoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda yaklaşık 13 yıl içinde, 5 bin 777 olan istihdam sayımız, şu an 35 bine dayanmış durumda" bilgisini verdi.

Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman 35 bin rakamı çok az bir rakam da değil. Ama arzu ettiğimiz rakam da değil. Daha fazla olmasını diliyoruz. Şu anda muhtemelen temmuz ayı içerisinde ikinci bir yerleştirme yapmayı hedefliyoruz. Aslında yılda bir kere yerleştirme yapılıyor ama mevzuatı biraz daha zorlamak suretiyle ikiye çıkardık, bu seneye mahsus olmak üzere. Temmuz ayında bu sayıyı biraz daha artırmak suretiyle engelli kardeşlerimizi biraz daha iş sahibi yapmak istiyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak:Haber Kaynağı