Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen:

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen:

"Tarihi bir toplu sözleşmeye imza attık ve 213 kazanımla bugüne kadarki en çok kazanım elde edildiği bir toplu sözleşme imzaladık"- "28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden bugün sala sesi ile birlikte

TEKİRDAĞ (AA) - Memur Sendikaları Federasyonu (Memur-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, tarihi bir toplu sözleşmeye imza attıklarını belirterek, "28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden bugün sala sesi ile birlikte herkes rahat bir şekilde cumaya gidebilecek ve huşu içerisinde namazını kılabilecektir" dedi.

Esen, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki  bir restoranda düzenlenen Memur-Sen Türkiye Buluşması Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in kurulduğu günden beri emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün ve barışın mücadelesini verdiğini belirterek, Memur-Sen'in sendikal anlayışının merkezinde insan, insan emeği, insan onuru ve saygın iş olduğunu söyledi.

Memur-Sen teşkilatının alnının ak, başının dik ve yüreğinin inançla dolu olduğunu belirten Esen, "Teşkilatımızın desteği ile ilke ve doğrularımızdan ödün vermeden yürümeye devam edeceğiz. İlkemiz, medeniyet değerlerimizin bize öğrettiği doğrultuda daima hakkın yanında yürümek ve bize emanet edilen bu görevleri layıkıyla başarıya taşımaktır" diye konuştu.

Esen, Memur-Sen'in büyük Türkiye, adil bir dünya hedeflediğini anlatarak, her dönem ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici tavır takındıklarını, bu yolda sorumluluk aldıklarını ifade etti.

Memur-Sen'in, etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yapan erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Memur-Sen olarak tarihi başarılara imza attık. Temmuz ayında resmi gazetede yayınlanan üye sayılarına göre 836 bin üye ile liderliğimizi ve zirvedeki yerimizi koruduk. Tarihi bir toplu sözleşmeye imza attık ve 213 kazanımla bugüne kadarki en çok kazanımın elde edildiği bir toplu sözleşme imzaladık. En son toplu sözleşme ile vicdanların sesi olduk.  28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden, bugün sala sesi ile birlikte herkes rahat bir şekilde cumaya gidebilecek ve huşu içerisinde namazını kılabilecektir. Bu ve buna benzer başarıların altında ne var diye sorduğunuzda, cevabımız istikrar olacaktır. Siyasi iktidarın olmadığı bir ortamda huzur da olmaz, ekonomik kalkınmada olmaz."

Toplantıya, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile sendika üyeleri katıldı.  

AA

Kaynak:Haber Kaynağı