Memur-Sen Basınla buluştu

Memur-Sen Basınla buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Gazetecilik mesleğinin çalışma şartları günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenmeli” önerisinde bulundu

Memur Sendikaları Konfederasyonu Memur-Sen bünyesinde bulunan Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi  1Nolu Başkanı Nazif Karlıer ve üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Merkez Öğretmen Evi Salonu’nda gazetecilerle bir araya gelen Nazif Karlıerve sendika üyeleri, gazetecilerin yaşam koşulları ve çalışma şartları hakkında bilgi aldılar. Gazetecilerle bir süre sohbet eden Başkan Karlıer, gazetecilerin günümüz dünyasındaki önemine değindi.

memur-sen--(2).jpg

MEDYA MİLLETİN VİCDANİ OLMALIDIR

Gazeteciliğini önemi ve yaşamdaki yerinden bahseden Karlıer, Yaşadığımız bilgi çağında, bilgiyi aktarmak, haber üretmek ve haberdar etmek çok daha değerli bir hâle gelmiştir, insanların bilgilenmesine kaynaklık etmesi, toplumların demokratik gelişmesine katkıda bulunması bakımından medya artık hayatımızın vazgeçilmez bir unsurudur. Zamanla çeşitlenen, imkânlarını ve kanallarını artıran, neredeyse hayatın her alanına ve anma nüfuz eden medyanın bu zengin içeriği, şeffaf ve denetlenebilir olmayı da zorunlu kılmıştır” dedi.

memur-sen--(3).jpg

TEHDİT ARACI KULLANMAK İNSAN HAKLARINA GASPTIR

Medyanın artan imkân ve etkisini de dile getiren,Karlıer, gazetecilerin haber yaparken titiz davranması ve insanların hak ve hürriyetlerini gasp etmeyecek şekilde çalışması gerektiğini hatırlattı. Gazetecilik mesleğinin bazı güçler tarafından istismar edilerek zaman zaman baskı ve şantaj aracına dönüştürüldüğü de söyleyen Karlıer, “Basının bir baskı ve zihin yönlendirme aracı olarak bütünüyle siyasi, ekonomik amaçlar için kullanıldığını biliyor, görüyoruz. Bugün bütün dünyada basının kendisinden umulan yarar dışında adeta bir silah ve tehdit aracı gibi kullanılmasına esefle şahit olabiliyoruz. Yalan yanlış haberlerle gerçeği çarptırmak, doğru bilgiye ulaşmayı engellemek bakımından esasen bir insan hakkı gasbıdır. Hak ve hukuku en çok gözetmesi gereken gazeteciler, maalesef kimi yanlış ilişkiler ağı içinde böyle bir çelişki içinde olabilmektedir. Bunların toplum ve hukuk nezdinde gördükleri karşılık mesleğini hakkıyla yapan gazetecilerin saygınlığını azaltmaz. Başta terör faaliyetleri olmak üzere, her türlü suçla gazeteciliğin yan yana anıldığı durumdan en fazla gazeteciler rahatsız olmuştur, olmalıdır” şeklinde konuştu.

memur-sen--(10).jpg

GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK

Basının, iş kolu itibarıyla her alan ve kademesinde stresli, sıkıntılı, yıpratıcı, riskli bir faaliyet alanı olduğunu dile getiren Karlıer, “Özellikle kitle hareketleri, terör olayları, felaket bölgelerinde veya savaş alanlarında haber kovalayan gazeteciler, çoğu kez olaylardan doğrudan ve olumsuz etkilenebilmekte, birçoğu yaralanmakta hatta hayatını kaybetmektedir. Bunlarla birlikte, siyasi, ideolojik amaçlarla yapılan saldırıların savunmasız hedefi olan meslektaşlarının haberlerini var olmak durumunda kalmaktadır” diye konuştu.

memur-sen--(12).jpg

MEMUR-SEN’DEN TEŞEKKÜR

Memur-Sen olarak, yapılan faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması noktasında gazetecilerin büyük katkısı olduğunu sözlerine ekleyen Karlıer, “basınımıza ve değerli çalışanlarına teşekkür ediyor; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz” dedi. Program basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu.

Servet R. Çolak – Memleket