Memur-Sen Ankara'da iş bırakma kararı aldı!

Memur-Sen Ankara'da iş bırakma kararı aldı!

Toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklifini kabul etmeyen Memur-Sen bir açıklama yaparak saat 15.00'da iş bırakma kararı aldığını duyurdu...

Hükümetle memurlar arasında zam pazarlığından henüz sonuç çıkmadı.

Memur-Sen saat 15.00'te iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı.

Memurlar, saat 17.00'de de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapacaklar.

İLK TEKLİF YÜZDE 3,5+3'TÜ

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı.

2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.

İKİNCİ TEKLİF DE BEĞENİLMEDİ

Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan ikinci teklifi ise dün sundu.

Bu yeni teklif de memurları tatmin etmedi. Yeni bir öneri beklediklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugün sona erecek müzakere süresinin uzaltılması çağrısında da bulunmuştu.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri devam ediyor.

Taraflar uzlaşmazsa, konu kamu görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek.

Zam oranı kurul tarafından belirlenecek.