Memur Alımı Bekleyenlere Müjde! 3 Bakanlık 60 Bin Memur Alacak

Memur Alımı Bekleyenlere Müjde! 3 Bakanlık 60 Bin Memur Alacak

Memur adaylarına müjdeli haber geldi. 2016 yılında yapılan ihraçların ardından çok sayıda kişi memur alımı haberlerini bekliyordu.

Şubat ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından özel sektörün yanı sıra kamu kurumları da devreye girdi. Üç bakanlık toplamda 60 bin memur alımı için Maliye’ye talepte bulunduklarını açıkladı.

Memur adaylarına müjdeli haber geldi. 2016 yılında yapılan ihraçların ardından çok sayıda kişi memur alımı haberlerini bekliyordu. Şubat ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından özel sektörün yanı sıra kamu kurumları da devreye girdi. Üç bakanlık toplamda 60 bin memur alımı için Maliye’ye talepte bulunduklarını açıkladı.

Sağlık, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına 60 bin memur alımı yapılacak. 3 Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 60 bin memur alımı için Maliye’ye taleplerinin iletildiği belirtildi. Peki memur alımları ne zaman başlayacak? 2017 memur alımları için aranan şartlar nelerdir?

2017 MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017 memur alımları ne zaman başlayacak sorusu şu anda milyonlarca memur adayı tarafından merak ediliyor. Memur alımı yapacağını açıklayan Sağlık, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları alımlarına gelecek ay başlayacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha önce yaptığı açıklamada alımların bu sayı ile sınırlı kalmayacağı müjdesini de vermişti. 2017 yılında Sağlık Bakanlığına daha fazla personel de alınabilir.

2017 MEMUR ALIMLARI İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

2017 memur alımları için aranacak olan en önemli şartın 2016 yılında yapılan KPSS sınavına girmiş olmak olması bekleniyor. Bunun yanı sıra adaylardan alım yapılacak olan bölüme uygun üniversitelerden mezun olmaları da istenecek. Diğer şartların ise ilerleyen günlerde açılacak olan memur alımı ilanları ile netleşmesi bekleniyor.