Memleket’ten Rektör Özçelik’e ziyaret

Memleket’ten Rektör Özçelik’e ziyaret

Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’e ziyarette bulundu

Konya’ya yaklaşık 3 ay önce kurulan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik’e ziyarette bulunun Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar ve Haber Müdürü M. Ali Elmacı, KTÜN hakkında bilgi aldılar. Rektör Özçelik’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Adem Alemdar, Konya’nın en çok ihtiyaçlarından birisinin de teknik üniversite olduğunu söyledi. Konya’daki girişimler sonucu teknik üniversitenin  kazandırılmasının büyük bir gelişme olduğunun altını çizen Alemdar, “Konya sanayisi, kültürü, tarımı ve turizmi ile Anadolu’nun önemli merkezlerinden birisidir. Yıllardır sanayicilerimiz Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulmasını istedi. Artık sanayicimizle iç içe olacak Teknik üniversitemizin Konya’ya kurulması bizler için de büyük gurur kaynağı oldu” dedi.

konya-teknik-universitesi-rektoru-babur-ozcelik-(1).jpg

ÖZÇELİK:  TÜM KONYA’YA HAYIRLI OLSUN

Konya’nın özellikle sanayi şehri olması açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Özçelik, teknik üniversitenin de bu şehre büyük avantajlar sağlayacağını söyledi. Konya’da sanayiye büyük katkı yapacaklarını dile getiren Rektör Özçeli, “Konya gibi sanayisi ve tarımıyla gelişmiş bir şehre böyle bir üniversitenin kurulması öncelikle şehir adına büyük bir gelişmedir. Bizlerde Konya’nın sanayi ve tarım alanında gelişmişliğini göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı başlattık. Selçuk Üniversitesi’nden mimarlık, Mühendislik ve teknoloji bilimleri fakültelerini aldık. Şu anda 12 bin öğrencimiz bulunuyor. Bunun yanında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Uzay Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi’nin de KTÜN’e kazandırılması için çalışma başlattık. KTÜN kısa sürede inşallah türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında olacak. KTÜN, Konya’ya hayırlı olsun diyoruz” dedi.

konya-teknik-universitesi-rektoru-babur-ozcelik-(4).jpg