"Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliği

"Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliği

Başbakan Yıldırım: (2)- "Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ örgütlerine bakıyoruz hamilik yapanlar var. Ne yaparsa yapsınlar bizi bağımsızlığımızı korumaktan

OBERHAUSEN (AA) - AK Parti Genel Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ örgütlerine bakıyoruz hamilik yapanlar var. Ne yaparsa yapsınlar bizi bağımsızlığımızı korumaktan, terörle mücadele etmekten asla hiç bir kuvvet alıkoyamaz. Biz 16 Temmuz sabahından itibaren bütün terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele başlattık." dedi.

Yıldırım, AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezince Oberhausen Arena'da düzenlenen, "Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliğinde yaptığı konuşmada yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti'nin yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade ederen Yıldırım, "Her birinizin çok yüksek özgüvene sahip olmasını özellikle istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını, mavi kartını, pasaportunu taşıyan sizlerin bu kimliklerinizi gururla taşımanızı istiyorum. Siz kahraman bir ecdadın torunlarısınız, tarihe yön veren bir ülkenin evlatlarısınız, coğrafyasında barışın, kardeşliğin, istikrarın, gücün merkezi haline gelen Türkiye'nin vatandaşlarısınız." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, programa katılan vatandaşlara hitaben, "Siz aynı zamanda Almanya'da ait olduğunuz ülkenin de vatandaşlarısınız. Sizler büyük, güçlü, şerefli bir ülkenin akıncılarısınız. Her birinize bu dik duruşunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Gurbette olan direncinizden dolayı, ay yıldızlı bayrağı dost ülkelerde gururla taşıdığınız, o bayrağı yüreğinize nakşettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Salonu dolduran vatandaşlara Türkiye ve Türk milleti adına da şükranlarını sunan Yıldırım, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), partisinin Seçim İşleri Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı ile Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Yeneroğlu'na teşekkürlerini iletti.

- "Avrupa bu işi bitirmiş"

Başbakan Yıldırım, konuşmasında 16 Nisan'da halk oylaması yapılacağını anımsatarak, "Yurt dışında temsilcilerimiz de Avrupa'da, dünyanın her yerinde 3 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Seçim buralarda biraz erken başlayacak. 27 Mart'ta başlayıp 9 Nisan'da sona erecek." dedi.

Yıldırım, salonda toplanan vatandaşlara "Hazır mısınız?" sorusunu yönelterek, "Öyle bir cevap verin ki, sadece Almanya değil bütün Avrupa, bütün dünya duysun. Türkiye'de 80 milyon kardeşiniz duysun. Sandığa gitmeye, sandıkları patlatmaya hazır mısınız? 9 Nisan'a kadar ev ev kapı kapı kardeşlerimizle buluşmaya, kucaklaşmaya hazır mısınız? Büyük, güçlü Türkiye için var mısınız? İstikrar, huzur, refah için hazır mısınız?" şeklinde konuştu.

Vatandaşların "Evet" diyerek karşılık vermesi üzerine Yıldırım, "Maşallah, Avrupa bu işi bitirmiş. Allah'ın izniyle burada iş tamam. Sandığın rengi belli oluyor. Sandığın rengi ay yıldızlı bayrağımızın rengi. Ayın ve yıldızın rengi burada, onlar bağımsızlığımızın sembolü. Yıldızlar şehitlerimizin bir işaretidir." ifadelerini kullandı.

- "Yarım ağız açıklama yaptılar"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz akşamı asker kılığına girmiş, alçak FETÖ terör örgütü mensuplarının Türkiye'de darbe yapmak istediğini, demokrasiyi kesintiye uğratmak istediklerini anımsattı. Türkiye'nin bu alçaklara kayıtsız kalmadığını vurgulayan Yıldırım, "Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız dik durdu, 'Alçaklara, darbecilere geçit yok' dedi. Milleti meydanlara davet etti. Hükümetimiz dik durdu. Vatandaşlarımız, darbecilere darbeyi vurdu. 15 Temmuz'da ay yıldızlı bayrağımız yere düşmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı aldı." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türk milletinin tanklara, toplara, bombalara göğsünü siper ederek, alçak darbe girişimini püskürttüğüne dikkati çekerek, şehitlere Allah'tan rahmet, gazi olanlara da acil şifalar diledi.

Dünyanın tüm mazlumlarının dualarının 15 Temmuz gecesi Türk milletinin üzerinde olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sizler burada haberleri duyduğunuz an dua ettiniz, destek verdiniz. Biz Türkiye'de bayrağımızı indirtmedik, ezanımızı dindirtmedik. Biz de dik durduk. Sizin emanetinize sahip çıktık. Ne bir karış toprağımızı ne de ay yıldızlı bayrağımızı bu hain FETÖ terör örgütüne çiğnetmedik, teslim etmedik. Ülkemizin işgaline izin vermedik.

O gece, bu büyük millet zafer kazandı ama o gece birileri büyük bir hayal kırıklığı içine girdi. Dost bildiğimiz bazıları, darbe gerçekleşmediği için büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Siz onların kim olduğunu iyi bilirsiniz. Siz, 15 Temmuz akşamında bazı dost bildiklerimizin, Türkiye'deki demokrasiye, insan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Ne yaptılar? Yarım ağız açıklama yaptılar."

- "Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele başlattık"

Başbakan Yıldırım, Türk milletini kimsenin dize getiremeyeceğini vurgulayarak, Oberhausen'ın da bunun ispatı olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "10 binler burada ay yıldızlı bayrağıyla, 'Bu bayrak inmez, vatan bölünmez' diyor. Türkiye, tarih boyunca kendi zaferlerini hep kendisi kazandı. Bağımsızlığımızı kendimiz koruduk. Vatanımızı kanımızla canımızla savunduk. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Anafartalar'da hep cephedeydik. Bağımsızlığımız konu olduğunda evelallah kimsenin desteğine ihtiyacımız yok, kimsenin de ne dediğine itibar etmeyiz." diye konuştu.

"Onlarca yıl terörle mücadelede dostlarımızdan ne yazık ki gerekli desteği görmedik." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ örgütlerine bakıyoruz hamilik yapanlar var. Ne yaparsa yapsınlar bizi bağımsızlığımızı korumaktan, terörle mücadele etmekten asla hiç bir kuvvet alıkoyamaz. Biz 16 Temmuz sabahından itibaren bütün terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele başlattık."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :