"Memleket için el ele" paneli

"Memleket için el ele" paneli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:- "(Halk oylaması) Sandıktan çıkacak sonucun 'hayır' olduğunu çok kararlılıkla ve gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz"- CHP Grup Başkanvekli Özel:- "İstanbul'dan başlayarak, tüm Anadolu'da öbek öbek 'Hayır'ı yükselteceğiz"

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Sandıktan çıkacak sonucun 'hayır' olduğunu çok kararlılıkla ve gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz." dedi.

Söke, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığının düzenlediği "Memleket için el ele" konulu panelde yaptığı konuşmada, sandıkta, "Karanlıkla devam mı edelim, yoksa aydınlığı inşa etmek için yeni bir başlangıç için adım mı atalım?" sorusunun sorulduğunu, bu sorunun cevabının bir siyasi partiye duyulan sevgi, bir siyasi duruşa duyulan bağlılıkla, bir kişiye duyulan sevgiyle belirlenemeyeceğini, cevabı verirken herkesin bu kimliklerinden bir adım geride durması gerektiğini söyledi.

Sandığa gidilmesi gerektiğini vurgulayan Böke, "Bize düşen de kapısını çalacağımız komşumuza, işte bu siyasi ideolojiden arınmış ama bir Türkiye ortaklığını, bu tek kişiye duyulan sevgiden arınmış ama 80 milyonun yaşadığı bu toprakların bütünlüğünü anımsatmaktır. Bizi ortak kılan neyse onu yeniden yaşatmak için çok hayırlı bir iş yapıldığını anımsatmalıyız." diye konuştu.

Böke, bugün egemenliğin millette olduğunu ifade ederek, "Sandıkta verdiğiniz oy sonucunda seçtiğiniz vekile ulaştığınızda o vekilin bir söz hakkı var bugün. Yani sizin bir söz hakkınız var. O vekil devlet kademelerinde sizin derdinizi çözmek için sizin gibi çalışabilme yetkisine sahip. Bugün millet egemen. Biz bunu kolay kazanmadık,100 yıllık bir tarih var." ifadesini kullandı.

"Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesidir" diyen Böke, sandıktan çıkacak sonucun "hayır" olduğunu çok kararlılıkla ve gönül rahatlığı ile söyleyebildiklerini aktardı.


- "Parlamento onlara hiç engel olmadı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 15 yılda AK Parti'nin yetkisi eksik olduğu için istediği hangi şeyi yapamadığının merak edildiğini dile getirerek, "Sorun onlara, 'Terörle mücadelede ne istediniz de parlamenter sistem engel oldu? İşsizliği çözemediniz, enflasyonu neyiniz eksikti de yok edemediniz, bu ülkenin hangi ciddi sorununa Parlamenter sistem engel oldu?' Bunları sorun, hiçbir cevap alamayacaksınız. Bugün terörde, ekonomide, işsizlikte, yolsuzlukta Parlamento onlara hiç engel olmadı. Çünkü doğrunun karşısında kimse duramaz ama yanlış yapacağı zaman karşısında bizim sesimizin ve sizin vicdanınızın olması bu sisteme bağlıdır." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok zorlu bir süreçten geçtiğini savunan Özel, demokrasi ve parlamentoyu bir kenara koyarak, mutlu bir gelecek hayal etmenin doğru olmadığını söyledi.

Özgür Özel, İstanbul'dan başlayarak, tüm Anadolu'da öbek öbek "Hayır"ı yükselteceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ve çok sayıda partili katıldı.











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :