Meme Kanseri Tedavisinde Çığır Açan Proje Destek Buldu

Meme Kanseri Tedavisinde Çığır Açan Proje Destek Buldu

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Özdemir liderliğindeki araştırma ekibi, meme kanseri tedavisinde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdemir liderliğinde yürütülen "Yeni Aromataz İnhibitörlerinin Tasarımı, Sentezi ve Meme Kanseri Tedavisinde Antikanser Etki Profillerinin Araştırılması" projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında 1 yıl boyunca desteklenecek.

Projede, Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop ve Doç. Dr. Begüm Nurpelin Sağlık Özkan gibi deneyimli araştırmacılar yer alırken, bursiyer olarak Eczacılık Fakültesi öğrencisi Sırojıddın Juraev de ekibin bir parçası oldu.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Özdemir, projenin amacını "kolay ve ucuz olarak elde edilebilen, meme kanseri hücrelerine seçici antikanser etki gösteren yeni nesil aromataz inhibitörü bileşiklerin tanımlanması" olarak belirtirken, Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop ise yerli molekül geliştirmenin, kanser tedavi maliyetinin azaltılması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Son olarak, Prof. Dr. Ahmet Özdemir, TÜBİTAK ve Anadolu Üniversitesi'ne desteklerinden ötürü teşekkür ederek, projenin gurur verici bir adım olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.