Melih Gökçek servetiyle ilgili konuştu

Melih Gökçek servetiyle ilgili konuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in, eski vekil ve Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş hakkında açtığı davanın bugün görülen duruşmasında, mahkeme Gökçek'in mal varlığının incelenmesi yönünde karara vardı. Gökçek konuyla ilgili konuştu.

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek mahkeme verdiği mal varlığı incelesin kararıyla ilgili değerlendirmesini Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e verdi. Gökçek, "Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın” ifadelerini kullandı.

Saygı Öztürk’ün konuyla alakalı yazdığı bölüm:

Hakim tarafları dinledi. Tarafların dilekçelerinde gösterdikleri ve henüz sunmadıkları belgeleri sunmaları, başka yerden getirilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları konusunda iki hafta süre verdi. Mahkeme kararının 5. maddesi önemliydi. Kararda şöyle denildi:

“Tapuya ve bankalara müzekkere yazılarak davacı Melih Gökçek'in, ilk belediye başkanı seçildikten (27 Mart 1994) sonraki taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden davacının ilk belediye başkanı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine, sair hususların bilahare değerlendirilmesine” karar verildi.

Melih Gökçek – Gürcan Dağdaş duruşması 5 Mart 2020'ye ertelendi. Bu durumu Melih Gökçek'e sorduğumda şunları söyledi: “Mahkeme karar verdiyse tabii ki araştırılır. Bu normal bir durum. Ben servetimin araştırılmasından endişe eden bir adam değilim, araştırılsın.”

Etiketler :