Melih Gökçek: "MHP siyasi intihar ediyor"

Melih Gökçek: "MHP siyasi intihar ediyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP'yi eleştirerek, "HDP ile şiddetli çatışma içinde olan MHP'ye ne oldu da şimdi HDP'yle yakınlaşma içerisinde? MHP, HDP ile iş birliği içine girerek siyasi intihar ediyor" dedi.

Kanal A'da yayınlanan Çerçeve programında Fatih Şahin'in konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çarpıcı açıklandırmalarda bulundu.

Seçim atmosferini değerlendiren Gökçek, MHP'yi eleştirerek 'HDP ile şiddetli çatışma içinde olan MHP'ye ne oldu da şimdi HDP'yle yakınlaşma içerisinde? MHP, HDP ile işbirliği içine girerek siyasi intihar ediyor' dedi. Gökçek, CHP'nin de bölücü PKK ile iç içe olduğunu iddia etti.

İşte Gökçek'in açıklamalarından satır başları:

"HDP'ye en ağır tenkitleri yapan kişi Bahçeliydi, ne oldu da bir ayda tenkitler kesildi? Üst akıl dediğimiz akıl Paralel Yapı vasıtasıyla Devlet Bahçeli'ye de talimatları yağdırıyor Cumhuriyet Halk Partisi'ne de talimatları yağdırıyor.

Düne kadar Paralel Yapı'ya karşı olduğunu düşündüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi, bu seçimlerde 11 tane Paralel Yapı adayını kendi listelerine koydu. Nereden nereye geldi? Bütün liderlerin hepsini Paralel Yapı bir yerden kıstırıyor. Kıstırdıktan sonra kıpırdayamıyorlar.

Son bir ayda en az 10 yerde HDP ve MHP'li gençler birbirleriyle çatıştı.Gençler kendilerine göre inandıkları bir davada samimi olduklarını düşünüyor. Çatışma hoş bir şey değil ama bu milliyetçilik ruhundan gelen bir olay. Bunları yapan MHP'liler."

Bir MHP ve HDP koalisyonunu mümkün mü görüyorsunuz?

"Kesinlikle. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, İç Güvenlik Yasası'nda iş birliği yapmadılar mı? Demek ki yapılabiliyor. Aynı şekilde Ardahan'da belediye meclisinde hepsi biraraya geldi, beraber götürdüler işi. AK Parti'ye karşı bir ittifakı paralel yapı bunlara kabul ettirmiş durumda. Paralel yapının Türkiye'den silinmemesinin tek şansı bu 3'lü koalisyondan geçiyor. Zaman gazetesindeki yazarlara bakın 'neden bir MHP-HDP koalisyonu olmasın çok da yakışır' diyorlar."

kanalahaber

Etiketler :