Melih Gökçek, Macaristan'da

Melih Gökçek, Macaristan'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Macaristan'da temaslarda bulundu

BUDAPEŞTE (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Budapeşte'de fotoğraf sergisi açtı ve çeşitli temaslarda bulundu.

Budapeşte ve Ankara'nın kardeş şehir olması dolayısıyla düzenlenen Ankara fotoğraf sergisinin açılış törenine katılmak için Budapeşte'ye gelen Gökçek, Başbakan Viktor Orban ile görüştü.

Fotoğraf sergisinin açılışını yapan Gökçek daha sonra Budapeşte'deki Osmanlı dönemi eserlerinden Gül Baba Türbesi ve son Budin Beylerbeyi Arnavut Abdurrahman Abdi Paşanın kabrini ziyaret etti.

Budapeşte Festival ve Turizm Merkezi ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen, sanatçı Abdulhamit Yalçın'ın Ankara fotoğraflarından oluşan sergi açılışına katılan Gökçek, fotoğraf sergisinin Macarların Türkiye'yi ve Ankara'yı daha yakından tanımasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Macaristan'nın başkenti Budapeşte faaliyet gösteren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ne de ziyarette bulunan Gökçek, enstitünün şeref defterini imzaladı.

Macaristan ziyaretini AA muhabirine değerlendiren Gökçek, ziyaretin çok başarılı geçtiğini kaydederek, ''Budapeşte ve Ankara'nın kardeş şehir ilişkisi sebebiyle sanatçımız Abdulhamit Bey'in fotoğraflarından oluşan, Ankara'yı tanıtan serginin açılışına katıldık. Çalışma oldukça başarılıydı. Sayın Başbakan ile de görüştüm. Kendisi tam bir Türk dostu. Özellikle Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkinin artmasını arzu ediyor. Kendisini özellikle Ankara'ya davet ettik.'' şeklinde konuştu.

Budapeşte'de bir sokağa Ankara isminin verilmesinin önemli olduğunu ifade eden Gökçek, ''Budapeşte'de Ankara'nın isminin Gül Baba Türbesi'ne yakınındaki bir caddeye verilmesi bizi çok mutlu etti.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :