Melbourne’da tasavvuf müziği ve sema gösterisi

Melbourne’da tasavvuf müziği ve sema gösterisi

Melbourne sakinleri, gösteriye büyük ilgi gösterdi- Victoria Parlamentosu Meclis Başkanı Atkinson: "Gösteri, derin, ilham verici, huzur dolu ve gerçekten çok güzeldi"

MELBOURNE (AA) - Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Avustralya’nın Melbourne kentinde gösteri düzenledi.

Melbourne sakinleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun Melbourne Town Hall’daki gösterisine büyük ilgi gösterdi.  

Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen program, Cumartesi Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Gösterinin ilk bölümünde Türk tasavvuf müziğinden örnekler sunuldu. İkinci bölümde ise Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Tavukçuoğlu tarafından Hz. Mevlana ve Mevlevilikle ilgili bilgi verildi ve Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin Ferah Feza Mevlevi Ayini eşliğinde sema gösterisi düzenlendi.

- Avustralyalılardan tam not

Victoria Parlamentosu Meclis Başkanı Bruce Atkinson, gösterinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasavvuf müziği konseri ve sema programını "çok etkileyici" bulduğunu belirtti. Atkinson, "Gösteri, derin, ilham verici, huzur dolu ve gerçekten çok güzeldi" diye konuştu. 

Mevlana’ya duyduğu hayranlığı dile getiren avukat Marian Clarkin de "Performansı çok etkileyici buldum, zaten Rumi’nin hayranıyım" dedi. 

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla "Türkiye’de Avustralya, Avustralya’da da Türkiye yılı" kutlamaları çerçevesinde yıl boyu düzenlenen etkinliklerden biri olan tasavvuf müziği ve sema gösterisi 14 Ekim'de başkent Canberra’da, 15-16 Ekim'de Sydney'de tekrarlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı