Meksika'da kamyonda meydana gelen patlama

Meksika'da kamyonda meydana gelen patlama

MEKSİKO (AA) - Meksika'nın başkenti Meksiko'da, 3 kişinin ölümü ve 73 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yakıt yüklü kamyondaki patlamayla ilgili soruşturmada, şirketin 3 çalışanı...

MEKSİKO (AA) - Meksika'nın başkenti Meksiko'da, 3 kişinin ölümü ve 73 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yakıt yüklü kamyondaki patlamayla ilgili soruşturmada, şirketin 3 çalışanı "taksirle adam öldürme ve zarara neden olmak"la suçlanıyor.

Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, yaptığı açıklamada, patlamadan zarar gören hastanenin onarılmasının bir yıl içinde tamamlanacağını bildirdi.

Meksiko Belediye Başkanı Miguel Angel Mancera ise patlama sırasında doğumevi ve çocuk hastanesinde 120 kişinin bulunduğunu belirtti.

Olayda yaralanan 73 kişiden, aralarında bebeklerin de olduğu 18'inin hayati tehlikesi bulunduğunu dile getiren Mancera, 39 yaralının tedavilerine devam edildiğini anlattı.

Enerji Bakanı Pedro Joaquin Codwell, şirketle yapılan kamu sözleşmelerinin riskli olmadığını belirtmesine rağmen kazaya söz konusu kamyonun geçen yıl mayıs ayında incelendiğini ve bir yıl süreliğine hizmet verilmesine izin çıktığını kaydetti.

Patlamanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında hastaneye gaz dağıtımı yapan Express Nieto şirketinin 3 çalışanı "taksirle adam öldürmek ve zarara neden olmak"la suçlanıyor. Meksika'daki 36 klinik ve hastaneye gaz dağıtımı yapan şirketin son 7 yılda en az 8 kazaya neden olduğu ifade edildi.

Başkent'in batısındaki bir doğumevi ve çocuk hastanesinin tankına gaz sevkiyatı yapılırken meydana gelen patlamada, ikisi bebek 3 kişi ölmüş, büyük bölümü kırık cam parçalarının isabet alması sonucu 73 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı