Meksika'da kadın gazeteci öldürüldü

Meksika'da kadın gazeteci öldürüldü

Chihuahua eyaletinde gazeteci Breach, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

MEXICO CITY (AA) - Meksika'nın kuzey eyaleti Chihuahua'da kadın gazeteci, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Savaş olmadığı halde en fazla gazeteci cinayetinin yaşandığı ülke olan Meksika'da, ulusal La Jornada gazetesinde muhabirlik yapan Miroslava Breach adlı 54 yaşındaki kadın gazeteci, evinin önünde 8 el ateş edilerek öldürüldü.

Ülkede bu ay cinayete kurban giden üçüncü gazeteci olan Breach'in, üç çocuğundan birini okula götürmek üzere evinden çıktığı sırada, yanına yaklaşan silahlı bir kişinin saldırısına uğradığı ve hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdiği bildirildi.

Breach'in çalıştığı La Jornada, 15 yıldır gazetede muhabirlik yapan gazetecinin yanına "ispiyoncu olduğu için" şeklinde yazılı mesaj bırakıldığını aktardı.

Chihuahua Eyalet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu ay, Ricardo Monlui adlı gazeteci 19 Mart'ta, Veracruz'da, ailesiyle gittiği restoran çıkışı 2 el ateş edilerek öldürülmüştü. Guerrero eyaletinde de 2 Mart'ta, serbest gazetecilik yapan Cecilio Pineda Birto, araba yıkama yerinde cinayete kurban gitmişti.

Organize suç çetelerinin güçlü varlık gösterdiği Texas-New Mexico sınırındaki Chihuahua eyaletinde 10 Aralık 2016'da iki gazeteci daha uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi, 1992'den bu yana Meksika'da 38 basın mensubunun gazetecilik faaliyetleri nedeniyle katledildiğini açıkladı. Örgüt, 50 gazetecinin de henüz belirlenemeyen nedenlerle öldürüldüğünü belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :