Mehteran gösterileri halkı heyecanlandırıyor

Mehteran gösterileri halkı heyecanlandırıyor

Konya Büyükşehir belediyesi tarafından oluşan mehter takımı şehrin bazı meydanlarında gösteri yapması vatandaşa heyecan vermeye devam ediyor.

Zafer meydanında Osmanlı ve Türk marşları söyleyen Büyükşehir Mehteran Takımı’nı izleyen vatandaşlar gösteriyi gururla izlediklerini söylediler. Mehteran takımının bir anda ortaya çıkarak marş söylemeye başlamasıyla toplanan kalabalık, kısa zamanda büyüyerek herkesin ilgi odağı oldu.

GURUR DUYUYORUZ

Meydandaki mehteran takımının gösterisine ilgi gösteren kalabalığın çoğunluğunu oluşturan gençler, böyle etkinliklerle atalarını hatırlayarak gurur duyduklarını söylediler. Gösteriyi büyük bir heyecanla izlediğini söyleyen 19 yaşındaki Muhammet Sanlav, “Mehteran takımın nerede görsem izliyorum ve izlerken de büyük gurur duyuyorum. Çalınan marşlar ve Osmanlı kültürünün sergilenmesi bize ceddimizi hatırlatıyor. Belediyenin böyle bir hizmeti vatandaşlarımıza sunması takdir edilecek bir uygulama” dedi. Konya’da milli birliğin ve beraberliğin yüksek derecede olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Hüseyin Esgi ise; “tarihten öğrendiğimiz duyguları burada canlı olarak izleme fırsatı buluyoruz. Bir Türk genci olarak bu tarihi şölen gösterisini heyecanla izliyorum. Marşlarımızın içeriği olarak bakıldığında da Türk kültürünü ve kahramanlıklarını anlattığı için atalarımızı gururla anıyorum” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 40 dakika süren Zafer meydanındaki gösteri gencinden yaşlısına kadar büyük bir ilgiyle izlendi. Marşların söylendiği sırada video ve hatıra çektiren vatandaşlar, gösterinin bitmesinin ardından büyük bir alkışla beğendiklerini gösterdiler. Servet R. Çolak – Memleket