Mehmetçik'in atkıları annelerden

Mehmetçik'in atkıları annelerden

Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğince başlatılan kampanya kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik için bin atkı örülecek

RİZE (AA) - Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğince, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere bin atkı örülmesi amacıyla kampanya düzenlendi.

Kampanya kapsamında okulda toplanan 25 okulun aile birliği başkanları ve anneler tarafından örülecek bin atkı, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılacak.

Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlerin atkı, bere ve elbiseye ihtiyaçları olmadığını söyledi. Devletin güçlü olduğunu vurgulayan Esmen, "Onların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bu, bir nevi onların yanında olduğumuzu hissettirmek." dedi.

Esmen, halkın her zaman devletin ve askerinin yanında olduğunu belirterek "Milletimizin ne kadar vefakar olduğunun bir göstergesidir. Vatanını ve devletini nasıl sevdiğinin bir göstergesidir. Örülecek olan bin atkı orada görev yapan askerlerimize ulaştırılacak. Onlarda kendi anneleri, ablaları ve eşleri yapmış gibi takarlar. İnşallah bu onlara moral ve motivasyon olur." ifadelerini kullandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Nakiye Cerah ise bu projeyi Çayeli'nde bulunan 25 okul aile birliği başkanları ile gerçekleştirdiklerini dile getirerek "Bu projemize bazı velilerimiz de katıldı. Askerlerimizi için atkı öreceğiz. Ördüğümüz atkılara ufak notlar yazarak göndereceğiz." dedi.

Her zaman askerlerin yanında olamaya devam edeceklerini ifade eden Cerah, "Bu tür desteklerimiz devam edecek. Annelerimiz o duyguyla geldi. Başka bir şey için çağırsak belki de bu kadar ilgi göstermezlerdi. Bu da beni duygulandırdı. Hepsi anne sıcaklığı ile bu atkıları örecekler. Bin atkıyı örüp Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'imize göndereceğiz. İnşallah onlara moral olur. Allah yar ve yardımları olsun." diye konuştu.

Cerah, örülen atkıları 2 Mart'ta göndereceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :