Mehmetçik için dua ettiler

Mehmetçik için dua ettiler

Kütahya'da, sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'nın, ilin plaka numarası olan 43. gününde Mehmetçik için dua okudu

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatının 43'ncü gününde Mehmetçik için dua etti.

Kütahya Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik dolayısıyla çok sayıda vatandaş Ulu Cami'de sabah namazında buluştu. Vatandaşlar, namazın ardından Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'in zafere ulaşması için dua okudu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, kılınan namazdan sonra yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca büyük badirelerden geçtiğini belirtti.

Türk milletinin, tarihin en büyük ihanetlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Hazırlar, "Tüm bu durumlarla karşılaşırken millet olarak bir gücümüz vardı. O gücümüz, Allah'a sarsılmaz olan imanımızdı, vatan aşkımızdı, şehadet sevdamız, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzdu." dedi.

Hazırlar, aç, susuz, evsiz, barksız kalmayı göze alabilen bu milletin vatanından, toprağından, mukaddes değerlerinden, ezanından, bayrağından bir nebze olsun taviz vermeyeceğini belirterek, "Bunu hesaba katmadılar. Bugün Mehmetçik'imiz işte bu değerlerimiz için Afrin'de. Bu değerler, bu coğrafyanın selameti için orada. Allah onların yardımcısı olsun inşallah." diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Dağcı da Zeytin Dalı Harekatı'nın Kütahya'nın plaka numarası olan 43. gününde, Mehmetçik'e destek amacıyla program düzenlediklerini, her zaman onların yanında durduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Fetih Suresi okundu, Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua edildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, belediye başkan yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Galip Gültekin, Murat Arık ve Fatih Kölgeli ile Kent Konseyi üyelerinin de katıldığı programın ardından belediye tarafından ikramlarda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :