Mehmet Yavuz kimdir?

Mehmet Yavuz kimdir?

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, dün gece tedavi gördüğü hastanede Hakk'a yürüdü.

Bir süre önce böbrek kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde vefat etti.

Mehmet Yavuz’un hastalığının yıllar önce başlamış, Kasım 2017'de sol böbreği alınmıştı.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede kanser teşhisi konulan ve yoğun bir tedavi süreci geçiren Mehmet Yavuz'a, bir süre kemoterapi uygulanmış, diğer böbreği tahrip edebileceği endişesi ile kemoterapiye ara verilerek bitkisel tedaviye devam edilmişti.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda kısa süreliğine taburcu olan ve durumu ağırlaşarak tekrar Dicle Üniversitesi Fakültesine Kaldırılan Yavuz’un, damardan aldığı besinlerle tedavisine devam edilmişti.

1973 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Yavuz, ilk öğrenimini Kahta Atatürk İlkokulu'nda, Ortaöğretim ve Liseyi ise Kahta İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Konya Selçuklu Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan Yavuz, bir süre öğretmenlik yaptı.

Yavuz, 2000'li yıllarda çeşitli kumpaslar sonucu hapsedilerek zindan süreci yaşadı. Yaklaşık 2 yıl cezaevinde kalan Yavuz, daha sonra Şanlıurfa'da özel bir dershanede öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

Yavuz, HÜDA PAR ile siyaset hayatına başladı. Genel Başkan Vekilliği de yapan Yavuz, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevini yürütüyordu.

Biri erkek 3’ü kız 4 çocuk sahibi olan Yavuz, 09.08.2019'da gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede ruhunu Rahman'a teslim etti.