Mehmet Şevket Eygi etki ajanı mıydı?

Mehmet Şevket Eygi etki ajanı mıydı?

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in, Mehmet Şevket Eygi’nin 1959’da Özel Harp Dairesi içinde görevlendirildiğini öne sürmesi tartışma yarattı.

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, geçtiğimiz günlerde bir televizyondaki tartışma programında ‘Fetullah Gülen, Mehmet Şevket Eygi gibi isimler 1959’da Özel Harp Dairesi içinde görevlendirildi. Görevleri, Yeşil Kuşak projesi çerçevesinde komünizmle mücadele faaliyetleriydi." açıklamasında bulunmuştu.

 

Bu ifadeler üzerine tartışma başlarken, Mehmet Şevket Eygi'den ise herhangi bir açıklama gelmedi.

 

Sabah yazarı Salih Tuna, konuyu bugünkü köşesine taşıyarak, "Daha ne kadar susacaksın Şevket Bey?" diye sordu.

İşte Tuna'nın yazısının ilgili bölümü:

 

"Herkesin konumu ne olursa olsun Türkiyeli olması günün getirdiği kaçınılmaz bir gerektir" diyen başyazarımız Mehmet Barlas'ın dünkü yazısındaki şu uyarısı çok önemli: "... herkesin söylemlerine özen göstermesi ve istemeden ABD etki ajanı konumuna düşmekten kaçınması gerekiyor..."

Cumhuriyet gazetesinin geçen günkü manşeti (istemeden de olsa) "etki ajanlığının" örneği niteliğindeydi.

FETÖ'cü olduğu artık herkese malum "Türk Solu"nun "Atatürkçüleri" ve solcuları nasıl manipüle etmeye çalıştığı unutulmasın.

Hiç kimse sol görüşlü yurttaşlarımızı taklaya getirmesin.

16 Şubat 69'da Amerikan 6. Filosu'nu protesto eden solculara karşı kimi sağcılar taklaya getirilmişlerdi.

"Emperyalizme ve sömürüye" karşı solcuların tertiplediği mitinge, "Müslüman Türkiye" sloganıyla saldırmışlardı.

Oysa gerçek Müslümanlık, o solcularla birlikte, "Bağımsız Türkiye", "Hoşt Amerika", "Amerika, Amerikalı it evine git" sloganları atmaktı.

O yıllarda "komünizm geliyor" korkusuyla nasıl ki kimi sağcılar zillete düşürüldü, bugün de "Erdoğan nefreti" üzerinden solcular ABD'nin yanına yani zillete düşürülmek isteniyor.

Bu oyunu en iyi deşifre etmesi gereken de Mehmet Şevket Eygi'dir.

Kanlı Pazar'dan 1 gün önce (Bugün gazetesinde) şu ifadelere imza atmıştı: "Cihada hazır olunuz... Onlarda taş, sopa, demir, molotof kokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz..."

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Pekin Paşa, 1959'da Fetullah Gülen'in yanı sıra Mehmet Şevket Eygi'nin de Özel Harp Dairesi'nde "hizmete" alındığını geçenlerde açıkladı.

Söz konusu "daireyi" (gladyo) de ABD'nin kurduğunu (Kıbrıs harekâtından sonra ABD Türkiye'ye ambargo koyup gladyonun ödeneği kesilince) Ecevit faş etmişti.

Mehmet Şevket Bey neden susuyor?"