Mehmet Şendal'ın arşivi NEÜ'ye bağışlandı

Mehmet Şendal'ın arşivi NEÜ'ye bağışlandı

Tarihçi yazar Mehmet Şendal’ın 4 bine yakın eser, kitap ve makalelerden oluşan kütüphanesi, oğlu Kürşat Şendal tarafından NEÜ’ye bağışlandı.

“Paşaların Mehmet’i” lakabıyla bilinen ve 12 Ekim 2016’da Hacı Fettah Mezarlığına defnedilen  İnşaat Yüksek Mühendisi, tarihçi-yazar Mehmet Şendal’ın 4 binin üzerinde kitap, yazma kitap ve vesikalardan oluşan arşivi, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağışlandı.

Meram Dörtokka’daki bağ evinde yapılan devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan merhum Mehmet Şendal’ın oğlu Selahattin Kürşat Şendal, “Şendal Kütüphanesi’ndeki 4200 basılı eser, kitap, araştırma yazı ve makaleleri, babamın vasiyeti gereği üniversite öğrencilerinin hizmetine bağış olarak sundum. Üniversite var olduğu sürece Türk Milleti’ne hizmet edecek öğrencilerimiz için Nurten-Mehmet Şendal Kütüphanesi adıyla devamlılık içerisinde olacak” dedi. NEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Kutlu ise, 23. ve 24. Dönem Konya Milletvekili olan Mustafa Kabakcı’yla birlikte Kürşat Şendal’a teşekkür belgesi takdim etti. Prof. Dr. Kutlu, üniversiteye bağış olarak kazandırılan kitapların üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi envanterine kayıt edilerek okuyucuların hizmetine sunulacağını söyledi. Eserlerin ayrıca dijital ortama da aktarılacağını belirten Kutlu, Kürşat Şendal’a teşekkür etti.

Devir teslim törenine NEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Kutlu, 23. ve 24. Dönem Konya Milletvekili olan Mustafa Kabakcı, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fahrettin Demirci, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, HİSDER Genel Sekreteri Mehmet Altuntaş ve dernek sekreteri Muzaffer Tulukcu ile eğitimciler ve sevenleri katıldı. Kütüphanede “Tevrata Göre Siyonizm’in Ana Prensipleri, Gayeleri ve Protokoller” gibi çok ilginç arşiv belgeleri de bulunuyor.