Mehmet Özdilek ve Rıza Çalımbay'dan maç değerlendirmesi

Mehmet Özdilek ve Rıza Çalımbay'dan maç değerlendirmesi

Atiker Konyaspor’un ZTK son 16 turu ilk maçında Trabzonspor’u 1-0 yendiği mücadele sonrası her iki takım teknik direktörü değerlendirmelerde bulundu

 

Mehmet Özdilek:

GOL YEMEDEN KAZANMAK ÖNEMLİ 

Atiker Konyaspor’un ZTK son 16 ilk tur maçında Trabzonspor’u 1-0 yendiği maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktörü Mehmet Özdilek,“ İki ayaklı maçlarda gol yemeden maçı bitirmek önemli” dedi. “Geçtiğimiz gün Fenerbahçe ve şimdi de Trabzonspor olmak üzere 3 günde iki büyük takımla oynadık” diyen Özdilek şöyle devam etti: “Böyle durumlarda bakıldığı zaman bu tür müsabakalarda konsantrasyonu sağlamak kolay olmuyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynanan müsabakalarda bunu da desteklediğini görüyoruz. Takımsal anlamda üzerimize koyarak yolumuza devam ediyoruz. Bazı eksikliklerimiz var, ama bunu sahada hissettirmemeye çalışacağımızı söyledim ve öyle de yapıyoruz. İki maçta da mücadele gücü yüksek, tempolu bir müsabaka oldu. Yakaladığımız pozisyonlardan Ali Çamdalı ile gölü bulduk. Daha sonraki süreçlerde yine mücadele gücü yüksek ikinci yarıya başladık. Trabzonspor’un da etkili bir gücü var. Onlarda çok uzun zamandır kaybetmeyerek geldi ve moralleri de yerindeydi. Biz kendi sahamızda ve kendi seyircimizin önünde 2017’nin son maçını galibiyetle kapatmak istiyorduk. Oyuncularım, bugün oynadıkları oyunla kendilerini gösteren bir mücadeleyi ortaya koydular ve oyuncularımı tebrik ediyorum.”

 

 

Rıza Çalımbay:

BU SKORU ÇEVİRİRİZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor karşısında aldıkları 1-0’lık yenilgiyi rövanş maçında çevirebilecek güce sahip olduklarını belirtti. Rodallega’nın direkten dönen topu olduğunu ve bazı pozisyonları da değerlendiremediklerini ifade eden Çalımbay, “Ben takımımın rövanş maçında bu skoru telefi edeceğini umuyorum. Bu maçlarda bazı oyuncuları da oynatmak zorundayız. İlk yarı istediğimiz gibi olmadı ve gol yedik. İkinci yarı daha çok oyuna hakim olmamıza rağmen istediğimiz golü bulamadık. Bu çift maç ve biz kendi sahamızdaki maçımıza odaklanıyoruz. 2 maçta tam kadroyla bu skoru iyi bir şekilde çevireceğimize inanıyorum. Bu maçlarda tabi ki sürpriz sonuçlar olabiliyor. Biz camia olarak bu skoru kaldırabilecek güçteyiz. Bizim hedefimizi her zaman kupa olmuştur”  diye konuştu.

 

Etiketler :