Mehmet Özdilek: İlk 10'da bitireceğiz

Mehmet Özdilek: İlk 10'da bitireceğiz

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek: "İkinci yarı öncesinde eksiklerimizi giderme adına muhakkak takımımıza takviyeler yapacağız. Transferlerimiz özellikle ön tarafa olacak. Muhakkak sezonu ilk 10'da bitireceğiz"

 

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, takımın başına geçtiğinden bu yana oyuncularının zaman zaman bireysel hata yapmalarına rağmen genel anlamda performanslarından memnun olduğunu söyledi. Özdilek, yaptığı açıklamada, 2017-2018 sezonunun ilk yarısını değerlendirdi.

AVRUPA’DA TECRÜBE EDİNDİK

Oyun anlamında yakaladıkları çıkışı maç sonuçlarına yansıtamadıklarını anlatan Özdilek, bu nedenle ligde hak etmedikleri yerde olduklarını savundu. Ligin ikinci yarısında alacakları sonuçlarla bunu telafi edeceklerini belirten Özdilek, “Son Fenerbahçe maçından alınan sonucu da göz önünde bulundurduğumuzda aslında ilk yarıyı sağlıklı bir şekilde kapattığımızı düşünebiliriz” sözleriyle başlayan Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “Özellikle geldiğim süreç itibariyle oynadığımız maçlarda hem Süper Lig, hem UEFA Avrupa Ligi hem de Türkiye Kupası ile birlikte yoğun bir süreç yaşadık. UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkabilir miydik? Evet çıkabilirdik. Ama oynadığımız son 3 maçtaki pozitif saha performansı, bakıldığında 2 deplasman 1 iç saha maçında alınan sonuçlarla grubunu 6 puanda kapatan bir Atiker Konyaspor vardı. Geçen seneye bakıldığında 1 puanla kapatan ve tecrübe edinen takım bu sezon 6 puanla grubunu tamamladı ki son maça kadar da gruptan çıkma iddiasını devam ettiren bir takım görüntüsü verdi. Bu maçlardan çok büyük bir tecrübe edindiğimizi düşünüyorum" dedi.

POZİTİF YANIMIZI SKORLA BAĞDAŞTIRAMADIĞIMIZ ÇOK MAÇ OLDU

Konyaspor'da göreve başladığından beri çok yoğun bir maç süreci yaşadıklarını dile getiren Mehmet Özdilek, şöyle devam etti: "Hem UEFA Avrupa Ligi'nde hem de Süper Lig'de mücadele etmenin sıkıntılarını zaman zaman yaşadık. Buna bir de Ziraat Türkiye Kupası'nı eklerseniz oyuncu değişimi ve potansiyeli anlamında zaman zaman ciddi olarak zorlandığımız anlar oldu. Ama her kulvarda Konyaspor'un oyun anlamında ortaya koyduğu performansı alkışlayan bir seyirci grubu oldu. Bu pozitif yanımızı skorla bağdaştıramadığımız çok maç oldu. Zaman zaman bireysel hatalar yaptık. Ama ben oyuncularımın özellikle son 8 maçlık periyotta ortaya koyduğu performanstan son derece memnunum."

TRANSFERLERİMİZ ÖN TARAFA OLACAK

Özdilek, takımının ligde bulunduğu konumu çok benimsemediğini, yerlerinin daha yukarılarda olması gerektiğini vurguladı. Bazı kademelerdeki eksiklerinin giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını aktaran Özdilek, şunları kaydetti: “Tabiki eksiklerimiz var. Bunların giderilmesi anlamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İkinci yarı öncesinde eksiklerimizi giderme adına muhakkak ki takımımıza takviyeler yapacağız. Özellikle transferlerimiz ön tarafa olacak.  Bizim yaşadığımız süreçte özellikle üretme anlamında fazla sıkıntıyı çekmeyen ama bunları bitirme anlamında sıkıntı çeken ve bunu birçok maçta hisseden bir takım görüntümüz vardı. Dolayısıyla bu eksikliğimizi devre arasında yapacağımız takviyelerle gidereceğiz.”

SEZONU MUHAKKAK İLK 10 ARASINDA BİTİRECEĞİZ

Takım olarak bundan sonra çok geri adım atmadan daha da yukarılara tırmanmak için çalışacaklarına işaret eden Özdilek, “Atiker Konyaspor mevcut bulunduğu konumunu çok benimseyen bir takım değil ki daha da yukarılarda olmalıyız ki bunun sinyallerini son haftalarda oynadığımız oyunla verdik. Ve bu anlamda da bundan sonra çok geri adım atmadan daha da yukarılarda olacağımıza olan inancımı tüm camiaya belirtmek isterim. Bu takım bu sezonu muhakkak ki ilk 10 takım arasında bitirecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabiki sezon başlangıcıyla ilk yarının bitişi arasındaki 17 haftalık süreçte değişimler kolay olmuyor. İlk 8 haftada başka hocayla başlanılan ve daha sonrasında bizimle devam edilen bir süreç. Ama ben bu birleşimin çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hem oyuncu grubu, hem camia hem de çalışan ekip olarak iyi bir birliktelik ve iyi bir enerji yakaladığımızı düşünüyorum. Bunun ikinci yarı itibariyle daha da yukarılara çıkacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.

‘4 OYUNCU GELECEK, 4 YABANCI GİDECEK’
Forvet hattındaki sıkıntıyı ara transfer döneminde çözmeye çalışacaklarını belirten Özdilek, "Yönetim kurulumuzla gerekli görüşmeleri yaptım. Eksik olan yerlerimizi belirledik ve ona göre bir transfer politikası yaptık. Santrfor ve kanatlara oyuncu alacağız. 4 futbolcu transfer etmek istiyoruz. Bir tanesi yabancı bir golcü. Gidip bizzat kendim izledim. Alabilirsek bize çok yararlı olacak. Takımda uyum sorunu yaşayan 4 yabancı futbolcuyla da yollarımızı ayıracağız. Ayrıca 3 genç oyuncumuzu da kiralık olarak göndereceğiz. Çünkü oynayarak tecrübe kazanmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı

ANTALYA KAMPI

Antalya kampı hakkında da bilgi veren Özdilek, “ Devre arası hazırlıklarına Antalya’da Regnum Hotelde yapacağımız kamp ile başlayacağız. Umarım o tarihe kadar her şey özellikle de transferle ilgili çok sağlıklı bir şekilde gider” derken, açıklamasını “tüm Türk halkının 2017 yılı biterken 2018 yılına ülke olarak, camia olarak daha sağlıklı, daha huzurlu, daha güvenli, daha başarılı bir şekilde girmemizi temenni ediyorum” dedi.

 

 

Etiketler :