Mehmet Gün tecrübelerini anlattı

Mehmet Gün tecrübelerini anlattı

Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Anadolu Lisesi öğrencilerine, kendisi de Bozkırlı olan Avukat Mehmet Gün tecrübelerini anlattı.

Konya'nın Bozkır İlçesinde ilçede eğitim veren Bozkır Anadolu Lisesi düzenlemiş olduğu '' Kariyer Günleri '' programında Bozkırlı Avukat Mehmet Gün'ü Misafir etti. Bozkır Anadolu Lisesi öğrencilerinin mesleki ilgilerinin tespit edilmesi, mesleklerle ilgili kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmek ve güvenilir bir yönlendirme yapabilmeleri için Bozkır Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Sevil Güven tarafından hazırlanan programda Av. Mehmet Gün misafir edildi.

Av. Mehmet Gün, hayat hikâyesini, zorlu eğitim öğretim hayatını ve tecrübelerini katılımcı öğrencilerle paylaştı. Avukat Gün, “Köydeki herkes, benim için “Bu çocuk okumalı” diyordu. İlkokuldan sonra gidilecek okul belliydi ve ortaokul tam evimizin karşısına yapılmıştı. Herkes okumam gerektiğini söylüyor ama nasıl okuyacağımı sadece anam düşünüyor ve okutamayacağı sonucuna varıyordu. Sanırım bir ay sonraydı anam beni okula yazdırmaya karar verdi; eşek güttüğüm o bir ay boyunca herhalde her gün ağlamışımdır. Anam Kozlu Köyü’ndeki danamızı satmaya karar vermişti ve dünyalar benim olmuştu. Kayıt için çektireceğimiz fotoğraf için komşunun Hüseyin Can’ın Almanya’daki babasının kravatını ve ceketini ödünç aldığımızı hatırlıyorum.

Şartlar ne kadar zor olsa da bir hedef koyup o hedef doğrultusunda emek harcamak lazım, Bozkırın çocuğu kafasına koyduğu işi yapar yeter ki istesin.  Yapmak için koyduğunuz hedeflerde tek başınıza hem kendinizi limitinizden daha fazla yorup, hem de hedefinizin altına başarılarla yetinmemek için birlikte hareket edin, birlikten kuvvet doğar” dedi.

Konferans sonrasında öğrencilerin sorularını alan gün, meslek seçimi ve mesleki yaşamına dair soruları tek tek cevapladı.

Bozkır Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen Konferans sonunda Avukat Gün kendisine kariyer günü kapsamında öğrencilerle buluşturan Bozkır Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecilerine ve Şeref Güven'e emeklerinden dolayı teşekkür etti ve Ülkemizin her bireyi hiçbir ayrıma tabi olmadan koyduğu hedefte, ülkenin her türlü biriminde mevki ve makamlara sahip olabileceklerini belirtti.

Bozkır Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç, Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksek Okulu Okul Müdür yardımcılarından Hasan Tutumlu ve Ahu Cavlazoğlu Davulcu ve çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Program sonrasında Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ve Bozkır Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Dursun konuk Avukat Gün’e hediye takdiminde bulundu.