Mehmet Babaoğlu’ndan Beyşehir’e Aöf Sınav Merkezi Müjdesi

Mehmet Babaoğlu’ndan Beyşehir’e Aöf Sınav Merkezi Müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinin ÖSYM sınav merkezinin ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav merkezi de olacağını söyledi.

Mehmet Babaoğlu ziyaret ettiği Beyşehir Belediye Başkanlığı makamında yaptığı açıklamada, Beyşehir’in bir süre önce ÖSYM sınav merkezi olduğunu hatırlatarak, “Bir yeni müjdemiz ise, Beyşehir açıköğretim sınav merkezi de oluyor” dedi.

Beyşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi ile beraber yürüttükleri uzun soluklu çalışmaların meyvesini verdiğini ve Beyşehir’in ÖSYM sınav merkezi olduğunu vurgulayan Babaoğlu, bununla ilgili duyuruyu kamuoyuna bir süre önce yaptıklarını hatırlattı. ÖSYM Başkanlığı’nın Beyşehir’i ÖSYM sınav merkezi olarak dahil etmesinin ardından Beyşehir’in Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav merkezi olması yönünde de birlikte çalışmalar yürüttüklerini ve bu konuda önemli bir mesafe aldıklarını dile getiren Babaoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Bunun da sözünü aldık. İnşallah önümüzdeki yıl da Beyşehir ÖSYM sınavları yanında, Açıköğretim Fakültesi sınavları yapılan bir ilçemiz olacak. Beyşehir’e tabi yakışıyor bu bir ilçe olarak. Hüyük, Derebucak hatta Isparta’nın Yenişarbademli ve etrafındaki ilçelerden öğrencilerimiz de artık uzun yollarla sınava girmeye gitmeyecekler. Ve ciddi bir rahatlama olacak. Hem zamandan, hem ekonomik olarak kazançları olacak. Ben Beyşehir’imize hayırlı olsun diyorum. Belediye Başkanımıza, Selçuk Üniversitemize bizlere bu yolda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

 

"DAHA İYİ BİR BEYŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Açıklamasında, Beyşehir’le ilgili bazı devlet yatırımlarına da değinen Babaoğlu, ilçe için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yatırım programına alınan Fen Lisesi yurt binası ile ilgili olarak ve diğer yatırımlarla ilgili, “Biliyorsunuz hastane hızlı şekilde devam ediyor, göl ile ilgili çalışmalarımız var. Ve işte karayolları, sağlık ve diğer alanlarda tabi en son Fen Lisemizin yurt binasının da yatırım programına girdiğini buradan ilave edeyim inşallah. Beyşehir Fen Lisesi’nin öğrenci yurdu binası da yatırım programına girdi; onun da yeni bilgisini aldık. Hep beraber çalışıyoruz, siyasetçiler olarak bizler, devletimiz, yerel yönetimlerimiz, belediyemiz, daha iyi bir Beyşehir için çalışıyoruz, daha da çok çalışmaya devam edeceğiz. Yeni başbakanımız Binali Yıldırım. İnşallah bu şu ana kadar Türkiye’nin kat ettiği adımları daha hızlandırarak devam edecek. Biz hep beraber AK Parti olarak da Türkiye’yi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.