Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin dava

Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin dava

Tarafların kaza sırasındaki kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Uzmanlar Kurulu'ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı- Bilirkişi raporundan:- "Ölen Mehmet Ayvalıtaş ile mağdur Seyit Kartal'ın uğradıkları kazada te

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında ölümüne ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, tarafların kazadaki kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan istenen bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan ve yargılamanın yapıldığı Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 2 sayfalık raporda, mahkeme heyetince davaya konu trafik kazasında tarafların kusur durumlarının Trafik İhtisas Dairesi Uzmanlar Kurulu'nda belirlenmesinin istendiği anlatıldı.

Raporda, 2 Haziran 2013 günü saat 21.00 sıralarında sanık Mehmet Görkem Demirbaş yönetimindeki otomobil ile Cengiz Aktaş yönetimindeki otomobilin 0-1 Güney yolu TEM otoyolu Mustafa Kemal Mahallesi 6 nolu üst geçit civarında yayalara kapalı olan ve bariyerlerle çevrili yolda Ataşehir istikametinde seyrettikleri anlatıldı.

Araçların seyir halindeyken, önlerindeki araçların durması sonucunda ani fren yaptıkları belirtilen raporda, Demirbaş'ın aracının önündeki Aktaş'ın sevk ve idaresindeki araca çarpması sonucu ile her iki aracın yol üzerinde yaya olarak bulunan Mehmet Ayvalıtaş ile mağdur Seyit Kartal'a çarptığı ve bu nedenle ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği hatırlatıldı.


- Önceki rapordaki görüşü değiştirecek yeni kanıt yok

Kazanın meydana geldiği otoyolun bölünmüş, bariyerlerle çevrili ve asfalt kaplama olduğu, zeminin kuru, vaktin gece ve aydınlatmanın mevcut olduğu anlatılan raporda, "Ölen Mehmet Ayvalıtaş ile mağdur Seyit Kartal'ın uğradıkları kazada temel neden, kendilerine girişin yasaklandığı ve bariyerlerle fiziken de engellenmeye çalışıldığı bölünmüş karayoluna setleri aşarak aniden intikal etmeleridir. Önlerinde beklemedikleri bir anda yayaları bulan araç sürücülerinin fren ve direksiyon tedbirlerine başvurmaları, trafiğin aniden durması ve sanıkların araçlarının durma veya şerit değiştirmeye çalışmaları doğaldır." denildi.

Görüntülerden sanıkların kullandığı araçların hızlı seyrettiklerine dair kesin bir kanıta ulaşmanın mümkün olmadığı belirtilen raporda, dosya içeriğine bakıldığında, daha önce kurum tarafından 3 Mayıs 2016 tarihinde verilen rapordaki görüşü değiştirecek yeni ve kesin bir katın ibraz edilmediğinin görüldüğü vurgulandı.

Raporda, "Sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ile Cengiz Aktaş'ın kusursuz oldukları, ölen yaya Mehmet Ayvalıtaş ile müşteki yaya Seyit Kartal'ın kendi ölümü ve yaralanması olayında asli ve tam kusurlu oldukları kanaatine varılmıştır." görüşü aktarıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :