MEHMET AKİF MAHALLE KONAĞI’NIN TEMELİ ATILDI

MEHMET AKİF MAHALLE KONAĞI’NIN TEMELİ ATILDI

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’yu her manada geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Alt yapısı tamamlanmış sosyal imkanların arttığı ve Türkiye’ye örnek vizyon projelerin ortaya koyduğu" ifade etti

Selçuklu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Mahallesi’ne yaptırılan “Mehmet Akif Mahalle Konağı”nın temel atma töreni Vildan Sokakta düzenlendi. Törene, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı yöneticileri, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yakın zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Konya protokolünün katılımıyla Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin temelini attıklarını hatırlatarak, “Temelden hemen iki gün sonra Türkiye Mimarlar Odası tarafından ‘Ulusal Mimarlık Ödülleri” kapsamında Türkiye’nin en iyi projesi seçildi, projemiz. Böylece mimarisiyle de Türkiye’de örnek bir tesis inşa etmiş olduğumuz belgelenmiş oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“3 MİLYON 277 BİN LİRAYA MALOLACAK”

Yine sosyal bir tesisin temel atma törende buluştuklarını ifade eden Başkan Altay, “Mevlana Cami’sini her ziyaretimizde buradaki amcalar emekli konağı talebinde bulunuyorlardı. Mevcut parkımızda revizyon gerektiriyordu. Başlangıçta emekli konağıyla başlamıştık ama bugün temelini attığımız tesis 2 bin 900 metrekareye ulaşmış, 3 milyon 277 bin liraya mal olacak. İçerisinde yüzme havuzunun, hanımlar ve erkekler için ayrı ayrı spor salonlarının bulunduğu, saunası buhar odasıyla tam bir kompleks olacak. Yine emeklilerimiz için bir emekli konağı ve bir küçük kütüphaneden oluşan mahallenin yeni bir sosyal alanı oluşuyor. Özellikle cami civarında yaptığımız sosyal tesislerden çok büyük bir verim alıyoruz. Çünkü mahallenin sosyal merkezi aslında camilerin de bulunduğu alanlar. Böylece yeni bir merkez inşa etmiş olacağız. İnşallah en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.

BİRÇOK PROJE HİZMETE GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

Bölgede birçok eserlerinin olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Özalkent Numune Hastanesi Polikliniği bir buçuk yıldır vatandaşımıza hizmet sunuyor. Numune Hastanesi’nde ne kadar poliklinik hizmeti varsa Özalkent Polikliniğinde de tüm doktorlarımız tüm branşlarda hizmette bulunuyorlar. Yine yakınımızda düğün salonumuz hizmete girdi. Böylece bu bölgede yapılan sokak düğünlerinin biraz önüne geçmeyi planlıyoruz. Aslında bu temel atma töreni yetiştirebildiğimiz temel atma törenlerinden birisi. Bu arada imkan bulup temel atamadığımız birçok tesisinde Selçuklu’da şu anda inşaatı hızla devam ediyor. Konya’ya örnek bir tenis kordu ve tenis kulübü inşa ediyoruz. İki kapalı kort, dört açık korttan oluşan içinde restoranların kafelerin bulunduğu tenis kordu inşası devam ediyor. Temel atma imkanımız olmadı. Yeni Kalyon Park şu anda tamamlanmak üzere, onunda temel atma fırsatını bulamadık Aydınlıkevler Yaşam Merkezi’nin temeli atılamadı ama bu dönem inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Yine Selçuklu’nun en büyük projesi olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin de temel atma fırsatını bulamadık. 70 milyona mal olacak merkez bu yıl içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK SELÇUKLU OLUŞTURMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Milletten aldıkları destek ve güvenle aynı azim ve heyecanla hizmetlere devam ettiklerini söyleyen Altay, “Bu tür projeler yürütülürken belediyeciliğin temelini oluşturan alt yapı temizlik ve park-bahçe işlerinde de projelerimiz aynı hızda devam ediyor. Temizlik belediyelerin en çok uğraştığı ve başarı elde edilmesi en zor konulardan bir tanesidir ama Selçuklu Belediyesi Temizlik Hizmetleri hem Çevre Bakanlığı hem de Akdeniz Üniversitesi tarafından başarısı ödüllendirilmiş. Çevre Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en temiz ikinci ilçesi, Akdeniz Üniversitesi tarafından da Türkiye’nin temiz ilçesi seçildik” dedi.

Mehmet Akif Mahallesi’nde de yeraltı çöp konteynerlerini seçim öncesinde tamamlandıklarını aktaran Altay, “Böylece eski görüntüler ortadan kalktı daha modern hizmetler sürdürüyoruz. Yine alt yapı eksikliklerimiz tamamlandırmak için ihalelerimiz tamamlandı. Geçtiğimiz yıl başlamıştık, biraz sezondan dolayı eksik kaldık ama baharla birlikte tüm alt yapı çalışmaları tamamlanan bölgelerimizde kaldırım ve asfalt işlerimiz devam edecek. Böylece Selçuklu’yu her manada geliştirmeye çalışıyoruz. Alt yapısı tamamlanmış sosyal imkanların arttığı ve Türkiye’ye örnek vizyon projelerin ortaya koyduğu bir Selçuklu oluşturma gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“MAHALLE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL DONATI”

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ise, 30 Mart’ta Yerel Seçimlerinde halkın teveccühü ile tekrar hizmet etme imkanı bulduklarını belirterek, “Bizler dedik ki; AK Parti belediyeciliği ve Konya belediyeciliği bir marka diye. Bunun en güzel örneğini sizler bugün burada görüyorsunuz. Eğer seçimlerde belediyecilik hizmetlerine göre değerlendirme yapılmış olsaydı, Selçuklu’da oyumuz bundan kesinlikle çok daha fazla olacaktı, buna ben inanıyorum. Ama bize oy vermiş olsun vermemiş olsun tüm halkımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Aynı azimle heyecanla biz hizmetlere devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da, temeli atılan tesisin mahalle için çok önemli bir sosyal donatı olduğunu ifade ederek, “Bundan 10-15 sene önce mahallelere, mahalle konakları yapmak böyle sosyal kurumlar yapmak fikir olarak bile kimsenin aklına gelmezdi. Şimdi Allah’a şükürler olsun memleketimiz bu tür diğer yatırımların yanında bu tür güzel tesislerle de donatılıyor. Konya’ya geleli 6-7 ay gibi bir zaman oldu. Belediyemizin temel atma törenlerine açılış törenlerini ben ne takip edebiliyorum ne de yetişebiliyorum. Belediyemizin bu hızlı güzel verimli çalışmalarından dolayı belediye başkanımızı yardımcılarını onun çalışkan ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Mahalle Konağı’nın temeli okunan duanın ardından protokolün butona basmayla atıldı.