Medya patronluğundan taksi şoförlüğüne

Medya patronluğundan taksi şoförlüğüne

Gezi olaylarının ardından yayın hayatına başlayıp 65 gün sonra, son sayısıyla okuyucularına veda eden Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey iflas etti.

İşini kaybeden ve mal varlığını tüketen Ababey, şimdi taksicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Karşı gazetesinin sahibi tekstilci Turan Ababey, gazetenin kapanmasının ardından maddi olarak büyük bir yıkım yaşadı. Üst üste gelen hacizlerle boğuşan Ababey, taksicilik yapmaya başladı. Daha önce tekstil işi yaptığını belirten Turan Ababey, “Gezi olaylarıyla birlikte Eren arkadaşımızla tanıştık. 66 gün sürdü. Gezi olaylarında insanlar ölüyordu ve bunu büyük medya kuruluşları penguen belgeselleri yayınlıyordu. İnsanlar ölüyordu ama gerçekler yansıtılmıyordu. İnsanlar gerçekleri öğrensin, bilgi alsın diye öyle bir işe kalkıştık” dedi.

“MUHALİFLER, MUHALİF GAZETEYİ BATIRDI”

Ağaoğlu reklamı aldıktan sonra gazetenin çöküşünün yaşandığını ifade eden Ababey, “Çok zorluklar gördük, baskı altındaydık. Bir Ağaoğlu reklamı alındı, onunla birlikte yazarlar istifa etti. İşin komik tarafı muhalefeti muhalifler yıktı. İktidara gerek kalmadan muhalifim diyenler muhalif bir gazeteyi batırdılar. Çalışanlar daha sonra direnişe geçtiler. Onlarla konuştuk, az bir alacakları vardı, ödeme yapılacağını söyledim. Onlar daha çok alacaklarını iddia ediyorlardı. Gazetenin içindeki bütün malzemeleri söküp satmışlar” şeklinde konuştu.

“İTİBARIM GİTTİ”

Ababey, gazetenin çıkış aşamasında ve sonrasında hiçbir siyasiyle görüşmediğini belirterek, “Gazete çıkmadan önce hiçbir siyasiyle görüşmedik. Yalnızca Sarıgül’ün (Mustafa) bir toplantısı oldu oraya gittim” dedi.

Turan Ababey, “Bir partiyi yıkmak, yüceltmek için uğraşmadık, sadece gazete kurduk” ifadelerini kullandı.

Gazete kapatıldıktan sonra büyük zarara uğradığını dile getiren Ababey, “Parasal önemi yok, itibarım gitti. O itibarı var etmek için 25 yıl uğraştım. Şimdi bir ömrü daha yeter mi bunu kurtarmaya” şeklinde konuştu.

“ADIMI KULLANAMIYORUM”

Basın kuruluşlarının empati yapması gerektiğini belirten Turan Ababey, şunları söyledi; “Eğer bir muhalif basın iktidar yanlısını çalıştırmıyorsa, iktidar yanlısı da bir muhalifi çalıştırmaz. Herkes kendi medyasını kurmuş. Biz bunların tam ortasındaydık. Bu süreçten pişmanım, itibarım kayboldu. Şuan maddi sıkıntı içerisindeyim. Adıma ve şirketime açılmış 84 dava var. Nereye gitsem adımı ve soyadımı kullanamıyorum. Muhalif basını, muhalif basın yıktı.”

MEDYA PATRONUYDU, ŞİMDİ TAKSİCİLİK YAPIYOR

Gazete kapandıktan sonra taksicilik yapmaya başladığını belirten Ababey, “Haftada 4-5 gün çalışıyorum. Bel fıtığı sıkıntım var. Günlük 60-70 lira arası kazanıyorum. Bu işin de zor yanları var. İnsanlar bir iş yapacakları zaman Turan Ababey’i akıllarından geçirsinler, kimseye güvenip yola çıkmasınlar” şeklinde konuştu.

Etiketler :