Medya Oscarları Ödül Töreni

Medya Oscarları Ödül Töreni

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğince düzenlenen "Medya Oscarları" töreninde ödüller sahiplerini buldu- En iyi dizi Diriliş, en iyi erkek oyuncu Oktay Kaynarca, en iyi haber programı Yaz Boz oldu- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "Türkiye özellikle son

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son yıllarda dünyanın dört bir tarafında televizyon dizileriyle takip edilen bir ülke haline geldi." dedi.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğince (RTGD) düzenlenen "Medya Oscarları" töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Rixos Otel'deki 2015 "Medya Oscarları" ödül törenine, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve bazı milletvekilleri katıldı.

Kurtulmuş, RTGD’nin çalışmalarını uzun yıllardır yakından takip ettiğini belirtti. Bugün Mostar’daki 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı’nın açılışında bulunduğunu, söz verdiği için uçaktan iner inmez törene geldiğini ifade eden Kurtulmuş, ödül alacaklara teşekkürlerini ve tebriklerini iletti.

Sadece burada ödül alanların değil radyo, televizyon, gazetecileri arasında mesleğini büyük emek ve özverilerle yerine getiren, sürekli olarak Türkiye’nin radyo ve televizyon alanında gelişmesine katkıda bulunan çok sayıda kişi bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, ödül almayanları, radyo ve televizyon alanında destekleri olanları da tebrik etti.

Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son yıllarda dünyanın dört bir tarafında televizyon dizileriyle takip edilen bir ülke haline geldi. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Balkanlar’a kadar birçok yerde Türk dizilerinin yakınen takip edildiği, oradaki kültürün benimsenmeye başlandığı bir süreçten geçiyoruz." diye konuştu.

Bir ülkenin en önemli güçlerinden birisinin kendi kültürünü dünyaya pazarlayabilmesi, yayabilmesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bir zamanlar, bizim gençliğimizde, yabancı dizileri izliyorduk, Amerikan dizilerini izliyorduk, başka televizyonların ürettiklerini izliyorduk. Çok şükür Türkiye’nin böyle bir çığır açmış olması önemlidir ama yeterli değildir. Ümit ediyorum ki televizyon dizilerimizin hem kalitesi hem içeriği hem ele alınan konular itibarıyla bütün kültürümüzü yayabilecek özellikte olsun." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye’nin geleceğini inşa edebilecek muhtevalı tartışmaları izleyebilelim"

Kurtulmuş, eskiden çok değerli, çok güzel tartışma programları olduğunu hatırlattı. İnsanların karşılarındakine hakaret etmeden, yok saymadan, yerle bir etmeden sözünü söyleyebilme ustalığını gösterebilmesi gerektiğine değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin siyasetine, kültürüne, toplumsal gelişimine katkıda bulunacak tartışma programlarının çok sayıda olmasını arzu ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İncir çekirdeğini doldurmayacak konular etrafında uzun uzun ve birbirini yerden yere vuran tartışmalar yerine, gerçekten Türkiye’nin geleceğini inşa edebilecek muhtevalı tartışmaları da televizyonlarda izleyebilelim." dedi.

Daha sonra en iyi dizi seçilen "Diriliş" dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ'a ödülünü veren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kötü bir televizyon izleyicisiyim. Ama denk getirirsem çarşamba akşamları Diriliş’i izlemeye özel önem veriyorum. Çok güzel, başarılı bir dizi. Arkadaşlarımızın hem oyunculuk hem senaryonun gücü gerçekten takdire şayan. Şunu da açıkça söyleyeyim bazen siyasi konuşmalar içerisinde de Diriliş’ten bazı replikleri kullanmıyor değilim. Ellerinize, yüreklerinize sağlık, hepinizi tebrik ediyorum."

En iyi reality programı seçilen Tatlı Sert programının yapımcısı Müge Anlı'ya da ödülünü takdim eden Kurtulmuş, katkılarından dolayı Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin Bozgeyik ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'na da teşekkür plaketi verdi. ​

Ödül için teşekkür eden Mehmet Bozdağ da "Biz 8 asır evvel bu toprakları bize vatan kılan kahraman ecdadın hikayesini anlatıyoruz. Bu dizi 200 kişilik ekip arkadaşlarımıza şunu gösterdi. Bu diyar bize kolay kolay vatan olmamış. Ecdat, büyük bir fedakarlık göstermiş. Onun için aldığımız her nefes boyunca onlara saygıyı asla yitirmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bugün de Türkiye’nin birçok noktasında canını bu millete ve bu vatana feda eden şehitlerimizin ruhu şad olsun." şeklinde konuştu.

Bu arada Kurtulmuş, töreni bir süre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve MHP Grup Başkan Vekili Vural'ın bulunduğu masaya geçerek takip etti.

- "Saniyelerle gündem değişiyor, haberler değişiyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da en iyi ekonomi programı seçilen Sabah Raporu'na ve en iyi yarışma programı seçilen "Ben Bilmem Eşim Bilir"in sunucusu İlker Ayrık'a ödül verdi.

Yıldırım, Türkiye'de internet kullanımının başladığı yıllarda, televizyonculuğun tamamıyla değişeceğini kimsenin öngörmediğini anlatarak, "Bugün artık geleneksel, konvansiyonel televizyonculuk, radyoculuk yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutuyor. Çünkü artık herkes iletişimci, herkes televizyoncu olmaya başladı. İnternet var, sosyal medya var. Haberleri öğrenmek için 24 saat beklemiyoruz. Saniyelerle gündem değişiyor, haberler değişiyor." ifadelerini kullandı.

Bu değişimin kaynağının iletişim hızı olduğuna işaret eden Yıldırım, "Biz köyümüzde rençperlikle uğraşırken, dünyanın ekonomisi bizi çok ilgilendirmiyordu. Bizi kendi ekonomimiz ilgilendiriyordu. Şimdi herkes, her şeyi öğrenme gibi bir mecburiyetle karşı karşıya kaldı. Ne kadar doğru, huzur verici? Onun artık yorumunu biz yapmayalım. Belki bazı şeyleri çok detaylı bilmemek insanı daha mutlu, daha huzurlu ediyor diye düşünüyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da medya camiasında, ödül alan ya da almayan bütün çalışanları tebrik ettiğini belirtti. Kılıç, gazeteciliğin, haberlerin iletilmesi ve kamuoyuna taşınması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bazen çok iyi araştırmadan yapılan haberler sıkıntıya sebep olabiliyor, üzebiliyor. Onun için özellikle kendini bu alanda geliştirecek olan kardeşlerimize ricamız, tavsiyemiz, 'İyi birer gazeteci olun, iyi araştırın ve araştırdığınız haberin doğruluğundan emin olduktan sonra bunu kamuoyuyla paylaşın'." şeklinde konuştu.

Kılıç da en iyi erkek oyuncu ödülünü Oktay Kaynarca'ya ve en iyi radyo seçilen NTV Radyo'nun ödülünü Miray Akdağ Uluç'a takdim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı ise en iyi haber programı seçilen Yaz Boz ekibine ve en iyi bölge radyosu seçilen TRT GAP Diyarbakır Radyosu'na ödülünü verdi. Sarı, ödül alanlara başarılar diledi.

- En iyi tartışma programı "Enine Boyuna"

En iyi tartışma programı seçilen "Enine Boyuna" tartışma programının iyi bir izleyicisi olduğunu ifade eden Yargıtay Başkanı Cirit, programın sunucusu Ece Üner'e ödülünü takdim etti.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da en iyi sabah programı seçilen Günaydın programı sunucusu İrfan Değirmenci'ye, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de en iyi radyo yapımcısı ödülüne layık görülen Ayhan Sicimoğlu'na ödülünü verdi.

En iyi spor programı seçilen Beyaz Futbol sunucusu Ertem Şener ödülünü, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın elinden aldı. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da en iyi magazin programı ödülünü HT Kulüp'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise RTGD Nursal Tekin Özel ödülünü TRT Film Projesi-Çırak'a verdi. Faruk Demir ile Yurdun Sesi programına, Cengiz Polatkan özel ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu takdim etti.

RTGD Başkanı Deniz Güçer de dernek hakkında bilgi verdi. Dernek yönetiminin yüzde 50'sini kadınların oluşturduğunu dile getiren Güçer, törene katılarak kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

- Gecede ödül alanlar şöyle:

En iyi dizi: Diriliş

En iyi kadın oyuncu: Elçin Sangu

En iyi erkek oyuncu: Oktay Kaynarca

En iyi sabah programı: Günaydın

En iyi reality programı: Tatlı Sert

En iyi yarışma programı: Ben Bilmem Eşim Bilir

En iyi magazin programı: HT Kulüp

En iyi haber programı: Yaz Boz

En iyi ekonomi programı: Sabah Raporu

En iyi radyo: NTV radyo

En iyi bölge radyosu: TRT GAP-Diyarbakır Radyosu

En iyi şov programı: Güldür Güldür

En iyi tartışma programı: Enine Boyuna

En iyi radyo yapımcısı: Ayhan Sicimoğlu

En iyi spor programı: Beyaz Futbol

RTGD Nursal Tekin Özel Ödülü: TRT Film Projesi-Çırak

En iyi yerel tv: Kanal Urfa


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :