MEDOVA'nın yatırımları devam edecek

MEDOVA'nın yatırımları devam edecek

Özel Medova Hastanesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Kalafat Memleket'e konuştu.

Sağlık sektörünü M. Ali Elmacı'ya değerlendiren Kalafat, Özel Medova Hastanesi olarak yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Kronik hastalığı olan hastalarımız için sağlık izleme sistemi oluşturacağız. Sadece Konya'da değil tüm Türkiye'de hastaneler açmayı planlıyoruz. Ayrıca sağlık turizminde ise yeni adımlar atacağız" dedi.

-Özel Medova Hastanesi'ni sizin ağzınızdan kısaca tanıyabilirmiyiz?

Kaliteden ödün vermeden, sektörde gelişen, yenilikleri uygulayarak hastalarımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Mayıs 2016'da  hasta kabulüne başladık. Selçuklu ilçesinde, 27.100 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen hastanemiz, 3 hasta yatak katı, 2 poliklinik katı, 7 ameliyathanesi, yetişkin ve çocuk acil servisleri ile hizmet vermektedir. 24 yenidoğan küvöz, 5 pediatrik, 6 koroner, 5 KVC, 20 yetişkin olmak üzere toplamda 60 yoğun bakım; 2’si king süit, 4’ü junior süit, 63 özel oda ve 21 adet çift kişilik standart oda olmak üzere 111 hasta yatağı ile birlikte toplam 171 yatak kapasitesine sahiptir ve 34 branşta poliklinik hizmeti verilmektedir. Ayrıca beslenme, diş ve klinik psikoloji bölümleri de hastalarımıza hizmet vermektedir. Güler yüzlü ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla hizmet vermeyi temel amaç edinen hastanemizde, teknolojik donanım olarak kendini kanıtlamış uluslararası firmaların donanımlarına yer verilmiştir. Tüm tetkiklerin yapılabildiği tam donanımlı laboratuarın yanı sıra, tamamı son teknoloji ürünü MR, 128 kesitli tomografi, dijital röntgenler, dijital mamografi, 4 boyutlu ultrasonlar ile donatılmış radyoloji ünitemiz Konya halkımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasiteye sahiptir.

-Konya’da sağlık sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konya’da sağlık sektörü gelişmesi 15 yıldır devam ediyor. Ayrıca son birkaç yıldır özel hastanelerin açılmasıyla kamu ve özel arasında büyük bir rekabet başladı. Bu rekabet ise hastalarımızın işine daha çok yaradı. Uluslararası altyapıya sahip hastaneler olarak, modern makinelerle hastalarımıza daha iyi hizmet vermeye başladık. Sağlık noktasında Türkiye, dünyada önemli noktalara geldi. 15 yıl önce sağlık alanında ulaşılamazlık vardı ama şu anda sektördeki gelişmeler tüketimi biraz artırdı. Yani aynı gün içerisinde birçok doktora giden hastalarımız var. Böyle oluca da hastaneye gitme oranı yüzde 50 arttı.

15194479_770634456424382_307280316375958683_o.jpg

-Konya’da sağlık alanındaki gelişmeler Medova'yı nasıl etkilendi?

Aslında sağlık alanında yaşanan gelişmeler bizi olumlu yönde etkiledi. Çünkü artık çevre illerdeki hastanelerden hastanemize hasta sevk ediyorlar. Sadece Konya’nın değil çevre illerin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

-Kendinizi yenilemek amacıyla neler yapıyorsunuz?

Hastalarımızın şikâyetlerini ve önerilerini dikkate alıyoruz. Tedavi sürecinde hastamızı takibe alıyoruz. Tedavisi bittikten sonra aylık rutin kontrollere çağırıyoruz. Özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız için sağlık izleme sistemi oluşturacağız. Sadece Konya'da değil tüm Türkiye'de hastaneler açmayı planlıyoruz. Ayrıca sağlık turizminde ise yeni adımlar atacağız. Hastaların tedavi sürecinde bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor. Yılda en az iki kez kongrelere katılıp doktorlarımızın kendilerimi geliştirmelerini istiyoruz.

-Sağlık izleme sistemi ilk defa sizde mi uygulanacak?     

İlimizde şu anda uygulanıyor mu? bu konu hakkında tam bir bilgi yok. Amacımız kronik hastalığı olan hastalarımız için aylık rutin olarak kontrollerini aksatmadan yapmasıdır. Çünkü hastalıklarının seyrine göre tedavilerinin değişmesi gerekiyor.

-15 Temmuz hain darbe girişimi sizi nasıl etkiledi?

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi mutlaka sağlık sektörünü de etkiledi. Biz şu anda çok yeniyiz. Kaybettiğimiz birçok şeyi sonradan fark ediyoruz.

img-20161209-wa0012.jpg

-Sosyal farkındalığı artırmak için özel bir çalışmanız var mı?

Hastaları tedavisi bittikten sonra aylık rutin kontrollere çağırıyoruz. Özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız için sağlık izleme sistemi oluşturacağız. . Konya merkezli olarak tüm Türkiye'de hizmet vermeyi hedefliyoruz. İstihdam yetiştirerek 3–5 yılda inşallah bunu tamamlayacağız.

-Konya'da hasta oranları yükseldi mi, özellikle özel hastanelerde durum nasıl?

Hasta oranının yükselmesinden ziyade, yıllık hastaneye gitme sıklığı gelişmiş ülkelerle bizde farklılıklar gösteriyor. Acil sağlık hizmetleri herkesin ama hakkı bu bizde suiistimal ediliyor.

-Dünyada bu konuda bir sıralama var mı?

Hayır, yok, ama kurumların yaptığı anketler var. Anketlere göre biz dünyada 5. sıradayız. Bu iyi bir şey fakat kötü olan ise memnuniyet konusunda 17. sırada olmamız.

-Sağlık turizminin Konya’ya katkısı ne olacak?

Sağlık turizmi Türkiye için büyük bir gelir kaynağı. Sağlık turizminde 1 milyon turist, başka alanlardaki 20 milyon turiste bedel, yani başka alanlarda yapılan turizmden daha etkilidir. Devlet sağlık turizmine büyük bir destek veriyor. Tabi burada önemli olan sağlık turizmi yapmalıyız.

Röportaj-M. Ali Elmacı