Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçından notlar

Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçından notlar

- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı, Emre ve Epureanu'nun yokluğunda Da Costa ve İrfan Can Kahveci'ye ilk 11'de forma verdi- Da Costa, yaklaşık 3 ay sonra turuncu-lacivertli forma ile bir resmi maça çıktı- Sakatlığı süren Arda Turan, Gençlerbirliği


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Beşiktaş'ı konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, kart cezalıları Emre Belözoğlu ve Alexandru Epureanu'nun yokluğunda İrfan Can Kahveci ve Manuel Da Costa'ya ilk 11'de şans verdi.

Avcı, Beşiktaş karşısında takımını Volkan Babacan, Caiçara, Da Costa, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca, Mossoro, Elia ve Adebayor ilk 11'iyle sahaya sürdü.


- Da Costa yaklaşık 3 ay sonra sahada


Medipol Başakşehir'de Manuel Da Costa, yaklaşık 3 ay sonra turuncu-lacivertli forma ile bir resmi maça çıktı.

Ligin ilk yarısında Kardemir Karabükspor, Göztepe ve Kasımpaşa maçlarında forma şansı bulabilen Da Costa, Beşiktaş müsabakasına ilk 11'de başlayarak bu sezon 4. kez bir lig mücadelesinde görev aldı.

Da Costa, turuncu-lacivertli forma ile son resmi maçını 27 Aralık 2017'de Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmandaki Akın Çorap Giresunspor mücadelesinde oynamıştı.


- Çanakkale Deniz Zaferi unutulmadı


Medipol Başakşehir-Beşiktaş karşılaşması öncesinde tribünlerde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla büyük bir koreografi yapıldı.

Tribünlerde Türkiye haritası şeklinde büyük bir Türk bayrağı açıldı. Türk bayrağının önünde ise Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından olan Seyit Onbaşı'nın 275 kiloluk top mermisini kaldırdığı an, Medipol Başakşehirli futbolcuların asker selamı verişi ve Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik'in açtığı Türk bayrağı resmedildi.

Koreografinin üzerinde ise "18 Mart 1915'te olduğu gibi. Bugün de çok olanlar değil inananlar kazanacak." yazısı yer aldı.

Turuncu-lacivertli futbolcular da sahaya "Çanakkale geçilmez bu millet asla yenilmez" yazılı pankartla çıktı.

İki takımın oyuncuları ile sahaya çıkan çocuklar da seremonide Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin giydiği kıyafetlerle yer aldı.

Karşılaşma öncesinde ayrıca Fenerbahçe Kulübünde uzun yıllar futbol oynayan ve 95 yaşında vefat eden eski milli futbolcu Halit Deringör için saygı duruşunda bulunuldu.


- Arda Turan bu hafta da yok


Medipol Başakşehir'in devre arasında Barcelona'dan transfer ettiği Arda Turan, Beşiktaş maçının kadrosunda da yer almadı.

Sakatlığı süren Arda, Gençlerbirliği, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarının ardından Beşiktaş mücadelesinde de takımını yalnız bıraktı.


- Emre Belözoğlu bir önemli maçı daha kaçırdı


Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Emre Belözoğlu, ligin ilk yarısındaki Galatasaray ve ikinci devresindeki Fenerbahçe maçından sonra Beşiktaş karşılaşmasında da forma giyemedi.

Turuncu-lacivertli takımın 5-1 kazandığı Galatasaray mücadelesinde sakatlığı, 2-0 kaybettiği Fenerbahçe maçında da cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre, Beşiktaş karşısında da cezası sebebiyle takımındaki yerini alamadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :