Medikal sektörü birleşiyor

Medikal sektörü birleşiyor

Türkiye Tıbbi Cihaz Satış Merkezleri Derneği (TÜMER) Türkiye’deki bazı illerde yaptığı SGK sözleşme ve medula bilgilendirme toplantısı MÜSİAD Konya Şubesi binasının konferans salonunda gerçekleşti.

Tıbbi cihaz sektörünün temsilcileri TÜMER derneği tarafından düzenlenen toplantıda TÜMER Derneği Başkanı Erol Akkaya, Medikal sektörünün temsilcisi ve Konya Ticaret Odası Meclis üyesi Yılmaz Kaya, TÜMER Derneği Başkanı Yardımcıları Fatih Adar, Emin Tunca, Konya ve çeşitli illerden tıbbi cihaz satış merkezleri temsilcileri katıldı. MÜSİAD Konya Şubesi binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını Medikal sektörünün temsilcisi ve Konya Ticaret Odası Meclis üyesi Yılmaz Kaya yaptı. Medikal sektörün birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların aşılmaması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, medikal sektörünün Türkiye’de yükselmeye başladığının altını çizdi.

AKKAYA: “BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Türkiye’de tıbbi cihaz sektörünün yükselmeye başladığını dile getiren TÜMER Derneği Başkanı Erol Akkaya, sektördeki karşılaştıkları sorunları anlatarak, bu sorunların altından kalkmak için dernek olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğinin vurgusun yaptı. Medula sistemi hakkında bilgi veren Akkaya, “Sektörde şimdiye kadar bir çok sorunla karşılaştık. Tıbbi malzeme satışı noktasında eczaneler ve marketler de bazı tıbbi malzemeleri satabiliyorlardı. Bu sorunlara yetkili kişilere bildirdiğimizde medikacilerin sorunlarıyla ilgilenen bir derneğin olmadığını gördük. Geçtiğimiz yılın 6 ayında bu derneği kurarak medikal sektörünü tek çatı altında toplayıp, sorunların çözümü için daha güçlü olduk. Şimdi son yapılan sağlık sektöründeki değişikliklerde eczacılara bazı tıbbi malzeme satılmasına izin veriyordu. Biz dernek olarak ilgili bakanlığa müracaat ettik ve eczacıların satış listelerindeki tıbbi malzemelerin satışı durduruldu ve bu malzemeleri sadece bizlerin satabileceği bir duruma getirdik. Bunun yanında bazı malzemelerin marketlerde satılmasının önüne geçtik. Türkiye genelinde daha da çok büyük bir aile haline geldiğimizde Tıbbi malzeme sektörünün sorunları bir bir çözüme kavuşacaktır” dedi. sunumun devamında TÜMER derneğine üye olmak için gerekli olan koşulların bilgilendirilmesi yapıldı. Bilgilendirme toplantısı daha sonra Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen temsilcilerin sorularıyla devam etti. Servet R. Çolak-Memleket