Medikal Cihaz Fuarı 21 Ekim'de başlayacak

Medikal Cihaz Fuarı 21 Ekim'de başlayacak

SADEFE Başkanı Opr. Dr. Koç: "Buradan elde edilecek çıktılar ülkenin sağlık teknolojisi bakımından ciddi bir yatırım alanı olmasına vesile olacaktır. Sektör için çok önemli"

İSTANBUL (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç, Medikal Cihaz Fuarı'nın Türkiye'nin sağlık teknolojisine yatırım açısından önemli olduğunu kaydetti.

 Medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknolojilere ve uygulamalara ev sahipliği yapacak İstanbul Health Expo 3. Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları 21 Ekim Çarşamba günü başlayacak. 

CNR Holding organizasyonu, SADEFE, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca desteklenen fuara 51 ülkeden, 3 bin 500 üst ve orta düzey yöneticinin katılması bekleniyor.

Fuara ilişkin, CNR Expo'da düzenlenen basın toplantısında konuşan SADEFE Başkanı Koç, sağlık fuarıyla, kongre, kurs ve sempozyumları bir araya getirerek tüm paydaşları aynı anda bir konu etrafında topladıklarını söyledi. 

Koç, fuarda verilecek bilgilerin Türkiye'de üretim, yatırım yapmak ya da buradaki ürününü yurt dışında satmak isteyenlere çok ciddi bilgi aktarımı olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Buradan elde edilecek çıktılar özellikle ülkenin sağlık teknolojisi bakımından ciddi bir yatırım alanı oluşmasına vesile olacaktır. Bu fuar bütün süreçlerin konuşulduğu bir toplantı olacak. Bu sektör için de çok önemli. Sağlıkta hızlı gelişmeler oluyor. Hem sağlık hizmet sunumu hem de erişim açısından hakkaniyetle tüm vatandaşlarımızın sağlığa erişiminde çok ciddi gelişmeler oldu ancak bunun kadar önemli olan, sağlıktaki teknolojiyle buluşma sağlanmış oldu. Bu teknolojinin sürdürülebilir olması, yurt içinde üretilebiliyor olması çok önemli. Bu açıdan bu etkinliğin yerli üretime de ışık tutacağını düşünüyoruz."

Koç, fuarın tüm masraflarının CNR Sektörel Fuarcılık AŞ tarafından karşılandığına işaret ederek, bu durumun da önemli bir sosyal sorumluluk davranışı olduğunu ifade etti. 

- "Sağlıkta yaşanan düzelmenin bir diğer adıma geçmesi gerekiyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri ve Toplum Ruh Sağlığı Derneği (TORSAD) Başkanı Uzm. Dr. Gazi Alataş da Türkiye'nin sağlıkta çağ atlayan bir ülke olduğunu belirterek, ancak sağlıkta yaşanan bu düzelmenin artık diğer adımlara geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Alataş, sağlığın sadece hastanelerle biten bir durum olmadığına dikkati çekerek, "O yüzden biz bütünleşik sağlık yaklaşımı diye bir yaklaşımı öneriyoruz. Bunu önerirken de sivil toplum kuruluşlarının buradaki rolü ön plana çıkıyor. Çünkü kamu kendi üzerine düşen görevi yapıyor ama bazen bunların harmanlanması gerekiyor" dedi. 

Bu nedenle sivil toplum kuruluşları olarak bu işe adım attıklarını aktaran Alataş, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız artık hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin ve evde ya da sosyal desteklerle üretilen sağlık hizmetlerini organize etmek. Tabii bu da çok bütüncül ve geniş bir bakış açısı gerektiriyor. Bu bakış açısının sahadaki yansımalarını tespit ediyoruz ama çözüm noktasında ilk yapacağımız eylemlerden biri kongre, fuar ve kursları hep bir arada yapacağımız bu etkinliktir. Bu etkinliğin bir çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye'ye yeni bir perspektif getirmesini bekliyoruz."

- Dikey doğum koltuğu

Sağlıkta uygulanan yeni teknolojileri tanıtmak üzere gerçekleştirilecek etkinlik, bir çok inovatif ürüne de ev sahipliği yapacak. TÜBİTAK tarafından desteklenen "Dikey Doğum Koltuğu"nun da tanıtımının gerçekleştirileceği fuarda, medikal cihaz sektöründe yapılan ihracatın katma değerini yükselterek, sektör rekabetini artırmak da hedefleniyor. 

Fuarda, ameliyathane cihazlarından laboratuvar malzemelerine, tek kullanımlık ürünlerden hastane mobilyalarına, fizik tedavi, rehabilitasyon cihazlarına kadar pek çok ürün sergilenecek.

Sektör profesyonellerinin ağırlanacağı fuarda, "Demo Hastane" kurularak, sürekli gelişen sağlık sektöründeki hizmet ve teknoloji sektör mensuplarının inceleme ve beğenisine sunulacak.

Fuar, 23 Ekim Cuma günü sona erecek. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı