Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Yalçın:

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Yalçın:

"Sivasspor'un menfaatleri bizim hocalığımızın üzerinde. Biz buraya zarar verdiğimizi düşündüğümüz an görevi zaten bırakırız"- "Lig çok uzun, bir an evvel kazanıp moral bulmamız lazım"

SİVAS (AA) - Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Sivasspor'un menfaatleri bizim hocalığımızın üzerinde. Biz buraya zarar verdiğimizi düşündüğümüz an görevi zaten bırakırız" dedi. 

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlığına kulüp tesislerinde başlayan kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Yalçın, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Medyada, "Topun ağzında üç hoca var" şeklinde ifadelerle yer alan haberlerden etkilenip etkilenmediği sorulan Sergen Yalçın, "Sivasspor'un menfaatleri bizim hocalığımızın zaten üzerinde. Öyle bir sıkıntı burada zaten hiçbir zaman olamaz. Biz buraya zarar verdiğimizi düşündüğümüz an görevi zaten bırakırız. Hiçbir zaman da böyle bir sıkıntımız olmadı, en ufak bir korkumuz dahi yok bu konuyla ilgili. Hiç kimsenin de bir kuşkusu olmasın, biz buraya başarılı olmaya geldik, geçen sene geldiğimiz dönem belli, ondan sonra verdiğimiz mücadele ortada" diye konuştu.  

Çok sıkıntılı bir süreçte görevi devraldıklarını, futbolcularla birlik olup takımı bulunduğu sıkıntılı durumdan çıkardıklarını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu sezon da öyle bir sıkıntının içerisinde kesinlikle değiliz. Olayı fazla abartmamak lazım ama benim yapmam gereken özellikle bu tip durumlarda, bu tip sağlıksız ortamlarda, hafif hafif krize gittiğimiz ortamlarda, oyuncularla beraber bunun içerisinden çıkmasını bilmek. Teknik direktörlük biraz bu aşamalarda fark ediyor. Teknik direktör olmak sadece bir takıma antrenman yaptırmak değil, bu tip durumları idare edebilmek her şeyden daha önemli. Biz ekip olarak o yapıya sahibiz ve zaten o gücümüz de var. Ümit ediyoruz ki bu girdiğimiz durumun içerisinden bir an önce çıkıp tek hedefimiz Sivasspor'u istediği yere getirmek."

 

- "Kazanıp moral bulmamız lazım"

 

Ligde geride kalan 7 haftada alınan sonuçlarla çok mutlu olmadıklarını kaydeden Yalçın, enteresan bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Bizden beklenen performans bu değil tabii ki. 7 haftalık süreçte bizi mutlu eden, takımın sahada kaybetmemesi, oyuncuların direnç göstermesidir" dedi. 

Karşılaşmaların bir çoğunda öndeyken, kazanmaya yakınken, son anlarda berabere kaldıklarını dile getiren Yalçın, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada bu hataları en aza indirmeye çalışacaklarını vurguladı.

Takım olarak eksikleri giderip, Sivasspor'u ligde hak ettiği sıraya taşıyacaklarına inandığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bizim oynadığımız futbolun karşılığının da bu olduğunu düşünmüyorum, puan cetvelinde daha yukarılarda olmamız gerekiyor. Futbolda işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Bazen enteresan işler, kırmızı kartlar, penaltılar... Çok kolay gidebilecek maçlar bir anda dönebiliyor. Kazanacağız, kendimizi strese sokmamıza gerek yok, olabilir böyle sonuçlar. Lig çok uzun, biran evvel kazanıp moral bulmamız lazım. Zaten diğer takımlarla aramızdaki puan farkı çok fazla değil, 1-2 maçlık problem var. Yukarıda olmamız lazımdı ama maalesef değiliz. Futbol sonuç oyunu, sonuç alamadığınız zaman sıkıntı yaşarsınız. Bundan sonraki tek isteğimiz o sonuçları almak."

Bu arada, Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana ülkelerinin milli takımlarında bulunan Aatif Chahechouhe, Djakaridja Kone ve John Boye ile izinli Batuhan Karadeniz katılmadı. Yekta Kurtuluş sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı