Medet Önlü cinayeti davası

Medet Önlü cinayeti davası

Kamuoyunda "Medet Ünlü" olarak tanınan Medet Önlü'nün, Mayıs 2013'te öldürülmesiyle ilgili katil zanlısı Murat Aluç'un şoförü Ömer Peltek ve "azmettirici" Rızvan Ezbulatov'un yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Kamuoyunda "Medet Ünlü" olarak tanınan Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü'nün, Mayıs 2013'te öldürülmesiyle ilgili, Önlü'nün katil zanlısı Murat Aluç'un şoförü Ömer Peltek ve "azmettirici" Rızvan Ezbulatov'un yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Peltek, Önlü'nün eşi, çocukları, yeğeni ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Tuğrul Türksoy, Ezbulatov hakkındaki yakalama kararının devam ettiğini ve Önlü'nün katil zanlısı Aluç hakkında dosyanın, Yargıtay 1. Ceza Dairesine intikal ettiğini belirtti.

Önlü'nün katil zanlısı Aluç'u İstanbul'a ve Ankara'ya götürüp getirdiği belirtilen sanık Peltek, tahliye talebinde bulundu.

Önlü ailesinin avukatı, davada karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı, sanık Peltek'e isnat edilen suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve sanığın kaçma şüphesi gözetilerek tahliye talebinin reddi ile tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, firari sanık Ezbulatov'un yakalama kararı ile Önlü'nün katil zanlısı Aluç hakkında Yargıtay 1. Ceza Dairesindeki dosyanın beklenilmesine ve Peltek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianame

İddianamede, Ezbulatov'un, Aluç'u cinayete azmettirmek suçundan "ağırlaştırılmış müebbet", ruhsatsız tabanca bulundurmaktan ise 3 yıla kadar hapsi, Peltek'in ise "cinayete yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

"Azmettirici" Ezbulatov'un cinayetten sonra havayoluyla İstanbul'dan Moskova'ya hareket ettiği de belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :